|

Gezocht: rolmodel met Coeliakie

De Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakievereniging Vereniging voeren samen vanaf half mei tot en met half juni 2011 campagne voor coeliakie. Er wordt gezocht naar een jonge vrouw of man tussen de 18 en 26 jaar met coeliakie.

Op de site vande NCV vond ik een hele leuke oproep die ik kort samengevat even onder je aandacht wil brengen.
In Nederland hebben naar schatting 160.000 mensen coeliakie, maar bij slechts 25.000 tot 30.000 mensen is de diagnose gesteld. Het is de meest onbekende volksziekte van Nederland. De Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakievereniging Vereniging voeren samen vanaf half mei tot en met half juni 2011 campagne voor coeliakie. Tijdens de campagne wordt een digitale zelftest gelanceerd, waarmee mensen aan de hand van een digitale vragenlijst kunnen uitsluiten of ze coeliakie hebben. De arts stelt uiteindelijk de diagnose.Met deze campagne willen de MLDS en de NCV Nederland bekend maken met coeliakie en stimuleren dat zoveel mogelijk mensen de digitale zelftest invullen.

Kylie-glutenvrij

Wie zoeken ze?
Voor onze campagne zoeken de Maag LeverDarmstichting en de Nederlandse Coeliakie Verenining een jonge vrouw of man tussen de 18 en 26 jaar met coeliakie die het boegbeeld van de campagne wil worden. Je foto wordt gebruikt in de campagne uitingen. Lees er hier op de site van Glutenvrij meer over.

Dus sta je graag in de aandacht en wil je bn- er worden om  zo coeliakie bekend te maken?  Praat je graag over je ervaringen en klachten op radio en tv? Meld je dan aan!

Je kunt reageren door een mailtje te sturen naar de Maag Lever Darm Stichting, Veronique de Bos: debos@mlds.nl of bellen met de MLDS 033-7523500 of naar de NCV 033-2471048.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on april 11 2011. Filed under Media, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...