|

Waarom de Netflix serie Sense8 geweldig is

Sense8 is een goede en bijzondere Netflix serie die je eigenlijk niet mag missen. Vandaag vertel ik je waarom ik zo dol ben op deze tv-serie!

Over Sense8

In de nieuwe Netflix-serie Sense8 zijn acht totaal verschillende mensen die verspreid over de hele wereld wonen met elkaar verbonden. Ze voelen, zien en horen wat de andere zeven meemaken en kunnen gebruik maken van elkaars vaardigheden en taal. Dit zorgt vaak voor hele stoere en grappige situaties. Zo krijgt de innemende buschauffeur Capheus een heldenstatus wanneer zijn VanDamn bus overvallen wordt omdat hij een handje geholpen wordt door Sun die over een enorm bokstalent beschikt.
sense8_s1-airmagazine

Los van traditionele genderpatronen en vooroordelen

De rollenpatronen in films zijn over het algemeen conservatief en eenzijdig. De man is de held, de vrouw is ondersteunend en verzorgend. Meestal is ze of sexy en vecht ze geweldig, dit combineert ze met een naar karakter, bindingsangst en een slechte relatie met haar vader. En natuurlijk is daar nog het moederfiguur dat opkijkt tegen haar vent.De karakters uit Sense8 hebben allemaal een vrouwelijke of mannelijke kant gekregen en voldoen over het algemeen niet aan het klassieke verwachtingspatroon. Zo zijn er de hacker en transgendervrouw Nomi met haar vriendin uit San Francisco, de timide Sun die al haar frustratie in boksen stopt, de gay Lito die in zijn vriend Hernando zijn held,raadsheer en geliefde ziet en  Capheus uit Nairobi die zijn moeder verzorgt om er maar een paar te noemen.

Lees ook: Miguel Angel Silvestre, de nieuwe Brad Pitt

sense8_s1-airmagazineVerschillende culturen in een serie

Veel series zijn erg vanuit Amerikaans oogpunt geschreven en spelen zich af in de V.S. met af en toe een uitstapje naar een ander land. Sense8 daarentegen speelt zich in 7 verschillende landen af , van Korea tot IJsland. Ik vind dat heel erg leuk, omdat je met deze serie ook het gevoel heb wat meer van het leven in verschillende culturen te zien krijgt. Maar genoeg gepraat, bekijk hieronder de trailer!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Bewaren

Posted by on juni 26 2015. Filed under Media, Media/Infotainment, Tv. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Waarom de Netflix serie Sense8 geweldig is”

  1. Ik had veel over deze serie gelezen en ben begonnen met kijken. Maar na zo’n 20 minuten ben ik afgehaakt. Ik vond het best veel karakters om te leren kennen…

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021