|

7 tips om een goede stage te vinden

Het is een hele verademing, stagelopen. Die paar maanden stage leveren je bakken aan nieuwe contacten, kennis en ervaringen op. Maar hoe kom je aan een stageplek?  Geen zorgen: met deze zeven tips kom jij aan de bak op je droomplek.

stage-plek--vinden-doe-je-zo

silver-number-1-foil-helium-balloon-5804-p[ekm]150x150[ekm]Bedenk wat je wilt

Klinkt als een open deur, maar echt: Bedenk voor je begint met zoeken naar een stagebedrijf goed wat je graag wil. Schrijf een top drie van bedrijven waar je na je studie het allerliefst zou willen werken. Nu kun je gericht op zoek.

silver-number-2-foil-helium-balloon-5619-p[ekm]150x150[ekm]Maar wees niet té kieskeurig

Houd je ranglijst wel realistisch. Pas op dat je grootste droom niet andere mogelijkheden overschaduwt. Kom je niet meteen binnen bij je droombedrijf, neem dan eerst genoegen met iets kleiners dat erop lijkt. Zo maak je toch handige contacten en leer je alvast voor later.

silver-number-3-foil-helium-balloon-5809-p[ekm]150x150[ekm]Ga zelf op zoek

Jij bent degene die stage wil of moet gaan lopen, dus de taak om een stage te vinden ligt op jouw bordje. Natuurlijk kan school je helpen, maar houd vooral zelf de touwtjes in handen. Jij weet immers het beste wat je wil en wat je kunt. Bovendien misstaat werken aan de toekomst niemand.

silver-number-4-helium-balloon-4818-p[ekm]150x150[ekm]De brief

Een eerste indruk geef je met een degelijke motivatiebrief. Zorg verder voor een CV inclusief nette (pas)foto. Bedrijven vinden het vaak prettig om degene die schrijft voor zich te zien. Werk onderstaande checklist altijd af voordat je de brief verstuurt.

Staan er spelfouten, overbodige uitroeptekens of verkeerd geplaatste komma’s in?
Is de brief bondig, helder en aantrekkelijk geschreven?
Vertelt de brief (globaal) wie je bent en wat je doet?
Maakt de brief duidelijk wat je het bedrijf te bieden hebt?
Staat er in de brief waarom je juist voor dit bedrijf kiest?

 silver-number-5-foil-helium-balloon-5811-p[ekm]150x150[ekm]Social Media

Nog een gouden tip: houd je Facebookpagina,twitter en andere social mediakanalen vrij van gênante of uitbundige foto’s en grove of beledigende teksten.  De kans is groot dat je toekomstig werkgever/begeleider je daar even opzoekt.

silver-number-6-foil-helium-balloon-5333-p[ekm]150x150[ekm] Een goede tweede indruk

Ben je uitgenodigd voor een gesprek (hoera!), bereid je dan goed voor. Waar is het bedrijf momenteel mee bezig? Zijn er kortgeleden dingen veranderd? Wat heeft dit bedrijf aan mij? Bedenk welke vragen op je afgevuurd zouden kunnen worden. Natuurlijk zorg je er ook voor dat je er goed uitziet. Kies kleding die bij het imago van het bedrijf past en waar je je prettig in voelt.

silver-number-7-foil-helium-balloon-5814-p[ekm]150x150[ekm]Werk hard

Niet alleen als je al stageloopt, maar gewoon altijd. Maak van jezelf een harde werker, zodat het uiteindelijk minder moeite kost om je te gedragen als een ijverige stagiaire.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on augustus 24 2014. Filed under Future, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021