|

Aangepaste programmering

Charissa houdt je maandelijks op de hoogte van wat er zich in haar leven afspeelt. Van haar studie communicatie tot haar ernstige astma en van taart zonder allergenen tot haar diy projectjes.

airmagazine-astma-allergie

Met school ben ik naar het Nederlands instituut beeld en geluid geweest. Super leuk! En dat spuitje is voor de vitamine D-Thee

Hier ben ik weer! Een paar weken geleden was ik nog druk met mijn communicatie stage, dit is nu heel anders, want sinds een week ga ik weer fulltime naar school! Weer veel boeken, lange dagen en af en toe een leuk uitstapje zoals dat naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

airmagazine-allergie-astma-davos

Kopje thee met een lieve agenda boodschap

Het is super leuk op school, ik heb een leuke klas, maar het is wel zwaar. Op school houden ze veel rekening met mij, ik heb zelfs een aangepast rooster gekregen. Dit kan niet iedereen zeggen, ik ben er dan ook erg blij mee!

Mijn OV kaart was opeens kapot!                            Aan de studie…

Soms heb ik van die dagen dat alles goed gaat, maar soms heb ook van die dagen die rechtstreeks de prullenbak in mogen.  Zo’n dag had ik laatst. Op een donderdag ging ik gezellig naar Menno en na een top weekend was het zondag de hoogste tijd om naar huis te gaan. Menno had mij uitgezwaaid en ik stond te met mijn OV-chipkaart bij de paal in de  bus te vechten. Het werd mij teveel en vroeg de buschauffeur of de paal het wel deed. De buschauffeur zei: “Ja, de paal doet het, jouw pas doet het niet.”  “Sjips” dacht ik: “Wat nu?”- Ik ben een stresskonijn en in zo’n situatie zit in letterlijk met mijn handen in het haar! De buschauffeur matste mij en ik kwam veilig aan op Rijswijk centraal. Probleem nummer twee stond mij te wachten, want geen OV-chipkaart is niet kunnen inchecken, dus een papieren kaartje kopen. Uiteindelijk is alles goed gekomen en heb ik – na twee weken OV-chipkaart-loos te zijn geweest -  nu weer een nieuwe OV-chipkaart en kan ik al student (zonder inkomen) fijn reizen.

Mijn verzameling longmedicatie plus vernevelaar.

Hoera! Mijn enige echte eigen longarts is weer terug van weggeweest! Zo snel als het licht hebben wij elkaar bijgepraat. Het gaat nog steeds niet goed. De artsen weten niet goed wat zij met mijn lichaam aan moeten. Helaas zit ik daarom tot joost-mag-weten-wanneer vast aan de onderhoud prednison. Wat moet, dat moet.

Weet je wat ik fijn vind? Ik vind het fijn om een arts te hebben die mij door-en-door kent.
Met de interim-longarts ging het niet altijd even goed. Waarom? Nou, heel simpel, omdat hij mij niet goed kent en dus niet goed weet wat hij wanneer moet en kan doen. “Maar je hebt een dossier, kan hij dat niet als handvat gebruiken?” Nee, dat kan niet. Er staat een heleboel in mijn dossier, maar tekst blijft tekst en een lichaam is meer dan feiten. Het lichaam doet waar het lichaam zin in heeft en dit staat niet in het dossier!

Een bordje Verboden voedsel en mr. Cube. Mr. Cube is mijn vriend bij de Fysio!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on februari 12 2013. Filed under Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 Comments for “Aangepaste programmering”

  1. Charissa erg leuk om een kijkje te hebben in je leven! En ook weer erg leuk geschreven :)

  2. [...] vind het super gaaf dat ik mijn woordje mag doen en dat mijn stukje tekst ook werkelijk wordt [...]

  3. [...] en lange boontjes! Als toetjes stond er – zoals afgesproken met dietist – een bakje met watermeloen klaar. [...]

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid