|

De topjob van Air-girl Joline Jolink

Airmagazine interviewt voor Topjob Air- girls met veel ambitie een droombaan en hooikoorts, coeliakie of een andere chronische aandoening.  Want je bent niet wat je hebt en life is what you make it!

Kun je iets vertellen over jezelf?
Ik ben Joline Jolink. Sinds 5 jaar werk ik als zelfstandig mode-ontwerper en ondernemer vanuit Amsterdam aan mijn eigen label. In 2008 heb ik mijn webshop gelanceerd.joline-jolink-over-allergie

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik heb in Arnhem gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten en daarna heb ik een masteropleiding gedaan.

Wat is je eerste herinnering aan ontwerpen?
Als kind al was ik altijd aan het tekenen, knippen en plakken. Mijn oma werkte als ontwerpster en naaister aan huis. Bij haar heb ik voor mijn poppen jurkjes laten maken.

Wie zijn inspiratiebronnen voor jou?
Sterke vrouwen uit het verleden. Vrouwen die hun hart volgden, die eigenzinnig waren en ambitieus. Dat kan een kunstenares zijn, een globetrotter of  bijvoorbeeld een actrice, zoals dit seizoen: Katharine Hepburn.

Heeft je allergie invloed op je werk en moet je hier iets door laten?
Ik heb hooikoorts en ik ben allergisch voor katten. Soms vermoed ik dat ik ook allergisch ben voor stof, want ik nies wat af in het atelier. Toch is dit mijn vak, ik zal er niets om laten. Gelukkig is het ook niet zo erg dat ik in ademnood kom.

Kun je iets vertellen over het ontwerpproces?
Ik kies elk seizoen een vrouw wiens leven ik uitpluis. De sfeer om haar heen, de tijdsperiode en de foto’s van haar en haar omgeving of haar werk bepalen vaak het kleurenpalet van een collectie. In Parijs zoek ik op de stoffenbeurs naar materialen die hetzelfde verhaal vertellen. Ik kies altijd hoogwaardige, natuurlijke stoffen.

interview-met-joline-jolink

De nieuwe collectie is net uit, wat inspireerde je?
De zomercollectie van 2011 is geïnspireerd op Katharine Hepburn. Een eigenzinnige actrice die, in een tijd dat dat not done was, mannenpakken en herenschoenen droeg. De hele collectie straalt haar no nonsense intelligence uit. Er zitten zijden mannenpakken in, gestreepte tops, gebreide truien en vesten, klassieke little black dresses en herenoverhemden a la Hepburn.

joline-jolink-interview-topjobWat is je doelgroep?
Ik noem ze altijd ‘Women with something to do’. Ondernemende vrouwen die het presteren een baan, droom, gezin en sociaal leven te combineren. Petje af! In hun drukke bestaan probeer ik ze te ondersteunen met mooie, maar comfortabele mode waarin ze optimaal zichzelf kunnen zijn.

Je hebt voor de eerste keer tassen toegevoegd aan je collectie, leuk! Kun je hier iets meer over vertellen?Ja, heel erg leuk om het beeld nu helemaal af te kunnen maken met suède tassen en riemen. Natuurlijk met lekker veel vakken, voor alles wat wij drukke vrouwen de hele dag met ons mee denken te moeten slepen.

Hoe sta jij tegenover  bont op de catwalk?
Ik heb ooit een prachtig bontjasje gedragen die van mijn moeder was geweest. Die manier van recycling kan ik waarderen. Nieuw bont is een ander verhaal. Ik gebruik het niet in mijn collecties.

interview-joline-jolink-allergie

Kun je al een klein tipje van de sluier oplichten over je nieuwe collectie?
Ha ha nee, daar moeten jullie echt nog even geduld voor hebben! Check gewoon regelmatig mijn website, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg me op twitter.

Waarom vind je dat jij een topjob hebt?
Ik heb een topjob omdat ik zo ontzettend veel leuke mensen tegenkom in dit vak. En ik vind het een cadeau dat ik met mijn werk vrouwen kan helpen zichzelf te zijn.

Vind jij dat je ook een topjob hebt èn heb je een longaandoening, allergie, overgevoeligheid of andere beperking? Mail naar future@airmagazine.nl en misschien interviewen we jou binnenkort voor Airmagazine!

Posted by on april 12 2011. Filed under Future, Real life/Future, Topjob. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

6 Comments for “De topjob van Air-girl Joline Jolink”

  1. Net voor het eerst een kijkje genomen op deze site en kom gelijk zo’n leuk intervieuw tegen!
    Vooral dat zinnetje “mooie maar comfortabele mode ” voor vrouwen met een druk bestaantje spreekt me erg aan!
    Nu meteen door naar de website van Joline!

  2. Heb je nog wat gekocht Nicole?

  3. In de webwinkel van Joline Jolink

  4. aaahhhh dat ken ik! Ik ben eigenlijk op Shopdieet (zie mijn oude blogs) maaaaar zie mijn volgende blog :-(

    Keep on track! Succes

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid