|

Michelle Phan en de Dolly Dots

Op het moment van schrijven ben ik weer eens verzot op het kijken van Youtube-filmpjes. Dat komt natuurlijk door mijn Britse korthaar verslaving. (Ff tussendoor, ik heb een visionboard gemaakt. En daar prijkt heel vrolijk een Britse korthaar op. Ik ga dus nu visualiseren dat ik een Britse korthaar krijg. Wel een blauwe. En visualiseer, jaja toe maar, doen jullie allemaal met mij mee?) Maar goed, dan heb je dus zowat alle leuke kattenfilmpjes op Youtube gekeken, en dan kom je uiteindelijk uit bij de filmpjes van Temptalia. En uiteindelijk bij de filmpjes van Michelle Phan.

Voor zij die onder een steen leven: dit zijn de echte beautybloggers. De groten der aarde. Die Michelle heeft het al helemaal goed voor elkaar, want zij mag nu filmpjes opnemen voor LancÔme. Die heeft pas echt een goed visionboard gemaakt, wat ik u brom.

Die filmpjes zijn flink verslavend, kan ik u zeggen. Ten eerste krijg je spontaan zin om alle goede foundation en concealer te kopen, want ze fixeren elke oneffenheid in je huid, en het is ook goed tegen de zon. Enzo.
Ten tweede heb je ook zin om allemaal verschillende oogschaduw kleurtjes te kopen en wel de felle en de dure natuurlijk, want juist in de dure zit heel veel pigment in.  (Dit verklaart wel weer waarom ik altijd heel driftig en agressief met een kwastje op mijn ooglid druk want van de goedkope Etos oogschaduw komt dus echt weinig kleur vanaf. Of het ligt aan mijn motoriek, dat kan ook hoor).
Ten derde heb je zin om kwasten te kopen, want sinds het kijken van de filmpjes weet ik heel zeker dat elke vrouw een goede kwastenset moet hebben. Want zeg nou zelf: die oogschaduw kwastjes die er standaard bij elke oogschaduw bij zitten, daar kun je toch helemaal niets mee. Bij mij valt ook standaard het kussentje er vanaf, voordat ik het gebruikt hebt. Maar goed, nogmaals, dit kan ook aan mijn motoriek liggen.

En dan nog over de filmpjes zelf. Michelle Phan is mijn held. Niet alleen omdat ze Aziatisch is, maar ook omdat ze dezelfde typische kleine Aziatische zo-niet-op-te-kunnen-maken ogen heeft: geen ooglid en naar beneden hangend. Ik zeg u: ik stond niet vooraan toen God de ogen uitdeelde. Maar Michelle Phan doet het alsof het niets is. Ze weet zelfs 3(!!) verschillende kleurtjes op haar oog lid aan te brengen, inclusief strak eyeliner streepje. Binnen nog geen 10 seconden!
Ik weet wel wat haar truc is. Ze blend alles zo hoog boven haar ooglid uit. Ik probeer het ook, maar bij mij lijkt het dan net alsof ik een Dolly Dot ben.

En dan de foundation, ook nog zoiets. Nou is Michelle Phan een lichte Aziaat, ook nog eens gezegend met een stralende schone huid (Some girls have all the luck), dus weet zij met een “stippling brush” (je leert nog eens wat van die filmpjes) met een lichte kleur foundation haar huid nog egaler te maken.
Als ik foundation op heb krijg ik standaard te horen dat ik “iets bruins op mijn gezicht heb” en dat kan volgens mij nooit de bedoeling van foundation te zijn.

Michelle Phan flikt het allemaal gewoon even. En nog leuker: bij haar geen ellenlange filmpjes met veel gepraat ertussen, nope, gewoon een tekst “use pink eyeshadow” wat voorbij komt, en jij weet weer wat je moet doen. En Michelle gebruikt niet alleen MAC make up (20 euro voor een kwastje menschen, doe eens normaal), maar ook gerust Maybeline of L’oreal. Ik heb inmiddels een “eye-liner pencil” gekocht om dit filmpje na te doen.

Don’t we all love Michelle?

Posted by on november 12 2010. Filed under Des on air, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid