|

Model voor een dag;Rianne

Een visagist, stylist en fotoshoot, model voor een dag zijn, welk meisje wil dat nu niet! Air -girl Rianne van de Garskamp overkwam dat kortgeleden, toen haar nicht een hele coole actie op touw zetten om haar te verrassen.

Goede tijden slechte tijden met CF

Een ongelooflijke verrassing toen de achternicht van Rianne van de Garskamp voor haar ouderlijk huis stond met een Porsche Panamera. In een paar weken had Helene van der Sluys een plan bedacht om haar achternichtje eens flink in het zonnetje te zetten. Rianne heeft cystic fibrose, taaislijmziekte, een erfelijke, chronische en helaas ongeneeslijke ziekte. Vorig jaar september ging het zo slecht met haar dat haar artsen er rekening mee hielden dat ze 2012 niet zou halen en nu in augustus is zij het stralende midddelpunt van een heuse VIPdag.

Ziek en hip

Om de snode plannen uit te voeren belde Helene een paar vrienden, die gelijk allemaal heel enthousiast waren, iedereen deed belangeloos mee aan deze dag. Omdat Rianne al vroeg in de studio van topfotograaf William Rutten moest zijn, was het nog vroeg in de morgen toen ze werd opgehaald. Aangekomen in de studio stonden de visagist en een styliste team klaar om haar klaar te maken voor de fotoshoot. Rianne vertelde in de stoel bij de visagiste dat ze “gewoon een meisje van 16 jaar is, die wat vaker rust moet nemen.” Nadat ze een paar kledingsets heeft uigezocht roept ze”Nu ben ik hippe Rianne.”

Model voor een dag

Tijdens de shoot moet ze even inkomen, het is ook zo’n overweldigende dag en ook zo spannend. Gelukkig is haar nicht Helene in een dolle bui en doet de meest rare dansjes om haar aan het lachen te krijgen en dat heeft een duidelijke uitwerking, de foto’s zijn fantastisch. Na de kledingwissel en de tweede fotosessie, ziet de fotograaf de energie uit zijn muze wegvloeien en stopt ermee. Hij is erg blij dat hij kan helpen “Deze shoot geeft ook mij een goed gevoel. Kinderen horen niet ziek te zijn, het raakt me om zo’n meisje te zien.” In de “rode kamer”worden de honderden foto’s beoordeeld door en blijven er 123 over. Hier zal Rianne een paar mooie op haar gemak thuis gaan uitzoeken die bewerkt zullen worden, één van deze foto’s zal op canvas worden gedrukt en met Swarovski stenen worden bewerkt, voor een blijvende herinnering aan deze fantastische dag.

Helene ‘s cadeau

Initiatiefneemster Helene van der Sluys, pinkt een traantje weg als ze ziet wat voor cadeau’s Rianne mee naar huis krijgt en hoe blij ze daar mee is. Ze zegt “Ik ben gewoon een heel gelukkige vrouw, zoveel vrienden die mij helpen mijn nichtje zo’n fantastische dag te geven. Iedereen heeft zo van Rianne genoten, we kunnen veel leren van haar instelling en hopelijk mogen we nog lang van haar genieten.” Moe maar voldaan wordt de VIP van de dag in de Porsche naar huis gebracht zodat ze kan bijkomen van de dag.

Wachtend op een donor

Momenteel gaat het zo slecht met Rianne dat ze maar 20% longinhoud heeft, levensgevaarlijk. Ze hoopt enorm dat er op tijd donorlongen vrijkomen.
Wil je Rianne opbeuren en afleiden? Stuur haar een kaartje of dvd om de lange ziekenhuisdagen door te komen en op te fleuren. En wordt donor, daar help je misschien haar niet mee, maar ooit kun je het leven van een andere zestienjarige daarmee verlengen. Onze Air – girl Daniëlle is nog steeds dolgelukkig met haar nieuwe longen en wij met haar!

Post kun je sturen naar:
Rianne van de Garskamp
p/a UMC locatie AZU
unit zuid kamer 22
postbus 85500
3508 GA Utrecht

 

Posted by on augustus 17 2012. Filed under Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Model voor een dag;Rianne”

  1. Jolanda kramers

    Helaas is zij inmiddels overleden … Ben er stil van pas 16 jaar …

  2. Andries Glismeijer

    Veel sterkte voor de ouders en familie.
    Namens alle leerlingen en medewerkers van Landstede Harderwijk.

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid