|

Plog; gepland ziek zijn

Ploggen, 10e begon ermee, toen volgde Miss Lipgloss en Maartje. Waarom wil ik in hemelsnaam mijn hele dag vastleggen? Zijn mensen geïnteresseerd in welke thee ik drink? Ik wilde graag ploggen om te laten zien hoe de dagen van iemand met ernstige allergische astma eruit ziet. Ter vergelijking voor andere mensen met allergie of astma. Vandaag maandag medicijndag.

astma-medicatie-plog

Wakker worden doe ik altijd met mijn Foster en drie soorten oogdruppels zonder conserveringsmiddel. Door mijn allergie heb ik enorm geïrriteerde en droge ogen en dat beïnvloedt mijn zicht. ‘ s Avonds volg ik hetzelfde ritueel.

plog-parfumvrije-makeup

Tijd om me op te maken. Ik heb een behoorlijke verzameling parfumvrije make- up van o.a. Seventeen, Gosh, HEMA en Everyday minerals Ik baalde enorm toen ik erachter kwam dat ik niet tegen parfum in make up kon. Maar nu ik weet welke merken ik wel kan gebruiken en regelmatig fijne producten krijg om te testen ben ik echt een make up addict geworden, haha.

leven-astma-allergie-plog

Dit doe ik op maandag altijd; kijken welke artikelen ik kan plaatsen, redigeren en beeld toevoegen. Meestal zet ik een paar Airmagazine artikelen klaar zodat ik daar de andere dagen niet meer over na hoef te denken.

plog-sporten-astma

Sporten. Ik heb er een enorme hekel aan, aan cardio. Maar ik heb er veel baat bij.

leven-astma-allergie-plog

In het ziekenhuis voor mijn Xolair en immunotherapie. Voor Xolair doet echt pijn, maar het helpt. Mijn allergische reacties zijn na een paar jaar Xolair korter en minder hevig ( Van vier uur benauwd na een hapje peterselie naar een kwartiertje )en het zorgt ervoor dat ik sterk genoeg ben om mijn andere injecties aan te kunnen. Immunotherapie krijg ik voor boom- en graspollen en huisstofmijt.

rusten-thee-plog

Uitgeput op de bank met thee. Mijn Xolair bijwerkingen bestaan vooral uit extreme vermoeidheid en hoofdpijn. Ik kruip op de bank en doe de hele dag niks.

bank-uitzicht-xolair-plog

Een uur later, nog steeds aan het dommelen. Te moe om tv te kijken, smssen of lezen. Iedere maand heb ik een dag als deze. Vroeger iedere week, dus ik ben best tevreden!

lima-cracker-plog

Tijd om de nieuwe snack van Lima eens uit te proberen. Het is lekker! Zeewier, zout en olie dus vrij van kruiden, lactose en gluten.

bank-allergie-plog

Nog steeds op de bank, onder mijn snuggie, kijkend hoe de dag voorbij gaat. Vroeger beïnvloedde dat mijn stemming, nu gelukkig niet meer.

leven-met-astma-allergie-plog

Iets simpels klaargemaakt, want ik ben te moe om te koken en te eten. Gegrilde paprika met kaas, pijnboompitten en sla.

leven-astma-allergie-plogEen stukje The Great Gatsby kijken. Ik hou zo van Baz Luhrman en de art direction en kostuums zijn altijd oogverblindend mooi.

leven-astma-allergie-plog

Ik kon me niet concentreren op de film dus ik doe de tv maar weer aan.

leven-astma-allergie-plog

Vaak kijk ik filmpjes op Youtube, vooral als ik moe ben. Filmpjes over tassen, beauty tutorials, asmr… Hebben jullie nog leuke youtubers die ik moet volgen?

Vrijdag weer een plog, over de dag dat ik powervrouwen Janneke van Heugten en Anky van Grunsven ontmoette.

Wil je meer over me weten?  Lees meer over het ontstaan van Airmagazine.
Check meer foto’s op instagram @fstip

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on februari 19 2014. Filed under Backstage, Real life. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid