|

Robert, all you need is Desi en Delica Derma

Desi is met haar schoonheidssalon Delica Derma genomineerd voor ‘Best Newcomer of the Year’ . Iets wat ze jaren geleden, herstellend van een zware operatie, nooit van had durven dromen.Tijd om eens een flinke kop thee met deze dame te drinken.

Best Newcomer of the Year’-delicadermaIn augustus 2011 heb je de deuren geopend van je eigen salon. Wat heb jij in de jaren daarvoor allemaal gedaan?
In de periode van mijn eindexamen van de middelbare school, in 2006, werd ik getroffen door trombose. Mijn droom om schoonheidsspecialiste leek van de baan omdat ik voor deze studie dagelijks zou moeten reizen en ik wist dat ik dat nooit zou kunnen. Op mijn 18e onderging ik een zware operatie waar ik onverwachts supergoed van herstelde. Op dit moment stond het voor mij vast: het heeft zo moeten zijn, ik neem de stap. “Ik ga de opleiding schoonheidsspecialiste alsnog doen!” Ik zocht naar de beste opleiding in de omgeving en daar werd ik, al tijdens mijn studie, beloond met de titel ‘beste leerling schoonheidsverzorging 2011’. Dat ik dit exact 3 jaar na mijn operatie in ontvangst mocht nemen, was als een soort kerst op de taart. Ik zag de kans om mijn opleiding in twee jaar te volbrengen, in plaats van de gebruikelijke drie. Vorig jaar studeerde ik officieel af als allround schoonheidsspecialiste en stortte me volledig op een grote verbouwing bij mij aan huis.  Eind augustus opende ik de deuren van Delica Derma.

Merkte jij tijdens je studie al waar jij naartoe wilde in de toekomst? Waar investeer jij extra in, binnen jouw vak?
airmagazine-interview-delicadermaTijdens mijn basisopleiding werd mijn interesse voor huidverbetering al aangewakkerd. Ik vond het geweldig om klanten te behandelen die zowel mentaal als fysiek wat extra hulp konden gebruiken. Ik koos dan ook voor twee specialisaties binnen mijn vak. Ik koos voor pincements (een bindweefselmassage voor het gezicht) en acne. Vooral bij de laatste specialisatie was en ben ik nog steeds onwijs gedreven.

Wie hebben je allemaal geholpen om dit te realiseren?
Ik ben ontzettend ‘gezegend’  met een naaste omgeving van vrienden en vriendinnen die me altijd hebben gesteund in mijn doen en laten. En natuurlijk vooral mijn ouders en mijn vriend. Een bedrijf neerzetten lukt je nooit alleen en naast het feit dat mijn ouders mij de ruimte aan huis hebben ‘gegeven’ , hebben zij ook fanatiek verbouwd. Op zakelijk gebied heb ik ook onwijs veel gehad aan onze boekhouder. Een goede kennis van mij zei ooit: “een goede boekhouder kan je maken of breken”. Inmiddels kan ik ervaring spreken en dit volledig beamen!

Je bent eigen baas, dus wanneer er niet wordt gewerkt, komt er ook niks binnen. Is dit een extra motivatie voor jou?
Je hebt zoveel motivatie en passie voor wat je doet dat je er juist veel meer energie van krijgt dat je ook veel wilt werken. En inderdaad: wanneer ik besluit niet te werken, komt er ook niks binnen. Ik ben 24/7 bezig met mijn werk. Ben ik niet behandelingen aan het geven, dan ben ik bezig met de administratie. En op een vrije zondagmiddag zonder plannen? Dan ben ik de salon aan het poetsen. Of ik doe research op het internet. Op een feestje is mijn eerste gespreksstof vaak DE  salon, want mensen zijn benieuwd hoe het gaat. Maar ik zou het absoluut niet anders willen.

nominatie-newcomer-2013Ik ken je nu al heel wat jaren en ken niemand met zoveel energie, inlevingsvermogen en stralende lach. Bied  jij naast je behandelingen ook ‘het’ luisterend oor?
Persoonlijk denk ik dat het zeer zeker een totaalplaatje is: Als schoonheidsspecialiste moet je niet alleen goed zijn in je vak en veel kennis hebben, je moet kunnen luisteren want ja het klopt: soms ben je net psycholoog. Klanten geven zich letterlijk bloot, en je bent vaak 1,5 uur gemiddeld met iemand 1 op 1. Dit moet je kunnen verwerken, maar je moet ook professioneel kunnen blijven.

schoonheidsspecialiste-awardHad je ooit gedacht je droom in 2012 te verwezenlijken?
Nee ik had dit op een bepaald punt in mijn leven nooit verwacht. Ik heb een tijd in een rolstoel gezeten en ben 40 kilo zwaarder geweest dan nu. Ik durfde niet verder vooruit te kijken. Ik ben ontzettend blij geweest dat ik voor mijn doelen ben blijven vechten. Mijn droom is zeker uitgekomen en ik hoop dat iedereen een positief gevoel heeft in zijn leven waar zij zich aan vast kan houden om zijn doelen na te streven. Zoek altijd iets wat je het leukste vind om te doen en waar je energie uit haalt.

Hoe hoorde je dat je genomineerd was voor “Best newcomer of the year” ?
Dankjewel! Ik ben ontzettend trots dat ik ben genomineerd. Samen met nog twee andere schoonheidsspecialiste en saloneigenaresse in Nederland ben ik genomineerd voor de titel: ‘ Beste nieuwkomende schoonheidsspecialist 2013‘ . Op 4 maart word ik verwacht bij studio 21 in Hilversum waar de ‘ awardshow’  zal plaatsvinden. Deze avond wordt gehost door Robert ten Brink en het beloofd een spectaculaire avond te worden.

desi-interview-airmagazine

Wat hoop jij dat 2013 je nog meer brengt?
Ik ben verschrikkelijk gelukkig. In 2013 hoop ik dat  ik 4 maart de titel voor beste nieuwkomende schoonheidsspecialiste binnen mag halen. Daarnaast hoop ik dat ik mijn bedrijf mag zien groeien en dat ik een nieuwe specialisatie mag vinden die bij me past en deze kan gaan volgen. Ik hoop heel veel mensen gelukkig te zien in mijn salon en in mijn omgeving.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on februari 9 2013. Filed under Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Robert, all you need is Desi en Delica Derma”

  1. Wat een doorzetter ben je toch Desi!
    Tijdens de opleiding van Desi mocht ik
    een paar keer model zijn. Genoten van
    haar gedrevenheid, kennis en vriendelijkheid.
    Heel veel succes met je bedrijf Desi!

  2. Bedankt Sanne voor het schrijven van dit SUPER stuk! Liefs Desi

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid