|

Studiekeuze; AMFI of economie?

Voor elke middelbare scholier komt uiteindelijk die dag waarbij ein-de-lijk dat felbegeerde diploma in de handen wordt gedrukt. Sommige denken hierna klaar te zijn en nooit meer te hoeven leren, maar anderen hebben de volgende 4 jaar alweer druk bezet, namelijk met een studie. Er is alleen één probleempje, een studie kiezen is nogal moeilijk. Wordt het nou bedrijfseconomie of de Hogere Hotelschool, Fashion en Management of toch iets heel anders? Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel.

Het AMFI in Amsterdam spreekt me al langer aan, daarom ben ik toch maar eens een kijkje gaan nemen bij de open dag van deze modestudie.  Ik ben blij dat ik gegaan ben, ik weet nu namelijk dat ik Fashion en management als kanshebber kan benoemen.

Erg fijn is dat er op zo ’n open dag volop studenten en leraren rondlopen waar je al je brandende vragen op af kan vuren. Ze zijn allemaal erg hulpvaardig en je bent verzekerd van antwoorden waar je iets aan hebt.
Voluit heet AMFI, Amsterdam Fashion Institute, wat natuurlijk op zichzelf al ongelofelijk interessant klinkt. Hier zijn drie verschillende studies te volgen: Bij Fashion en Design ben je vooral bezig met het ontwerpen en realiseren van kleding. Wanneer je Fashion en Management studeert ligt het accent op onder andere textielkennis, marketing, management skills en economie. Tot slot houdt de studie Fashion en Branding in dat je veel kennis hebt van ontwerpen, concepts, trends en de ICT- logistiek. Mode kent veel verschillende kanten en elke studie  bied je een totaal andere toekomst.

Als je meer over deze deze studies wil weten kun je hier een kijkje nemen: http://www.voltijd.hva.nl/fashion/ Op deze site van de Hogeschool van Amsterdam nu je ook een brochure aanvragen. Het mooie van de studies is dat je alle kans hebt om je verder te specialiseren, wat natuurlijk altijd van pas komt! Zo kun je je verdiepen in jouw studie, maar je kunt je kennis ook juist horizontaal verbreden. Dit specialiseren gebeurt in het 3e en 4e jaar.

Tijdens deze AMFI open dag heb ik geleerd dat mode een serieuze zaak is en dat er enorm veel van je wordt verwacht op deze school. Om op het AMFI te komen is Havo verplicht en je krijgt een speciale toelatingsopdracht.

Hoewel dit allemaal een tikkeltje nerdy klinkt raad ik je echt aan om hier eens te gaan kijken mocht je geïnteresseerd zijn in een baan in de mode!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on maart 23 2011. Filed under Future, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...