|

Tommy’s girl: Whats-hot-and-happening

fashion_air magazine_tommy

Als designer kom je ook regelmatig op verjaardagsfeestjes. En vaak beland je in een semi-diep gesprek over ‘hoe het met je werk gaat’. En dan blijkt uiteindelijk dat de persoon tegenover je nog steeds denkt, dat je dagelijks 8 uur achter je naaimachine zit te zwoegen als designer.
Geen flauw idee waar dit beeld vandaan komt! Zelfs als je van de oude garde bent en nog dagelijks hooked bent aan The Bold and the Beautiful, zou je toch beter moeten weten.

Tommy`s girlDus in plaats van aan het begin van de nieuwe werkweek vroeg achter mijn naaimachine te gaan zitten,  sluit ik net als vele andere aan in de file naar Amsterdam om achter mijn flexplek en computertje plaats te nemen. De zomercollectie voor 2012 moet ontworpen worden en daar komt geen naaimachine aan te pas.

Het ontwerpen van een collectie bestaat voor een groot deel uit inspiratie op doen. Lang leve internet en shoppingtrips! Zo blijf je op de hoogte van waar de concurrentie mee bezig is en whats-hot-and-happening.
Er moeten thema’s ontwikkeld worden. Dit is de basis van het beeld van de collectie. Naar aanleiding hiervan maken we een kleurkaart, bepalen we welke stoffen en welke accessoires we gaan gebruiken.
Tommy`s-girl-designer

Het grootste deel van de collectie is nu uitgedacht en ik mag gaan doen waar ik altijd het happiest van word. De collectie ontwerpen! Eigenlijk komt hier bijna geen pen en papier meer aan te pas. Op een paar snelle schetsjes na, om mijn eureka-momentje vast te leggen. Alles wordt in de computer getekend en uitgewerkt. De styles op zich, de allover-designs voor stoffen, de detailtekeningen en de graphics voor op bijv. de T-shirts.
Tommy`s-girl-hillfiger-collectie

Als het hele pakket af is, stappen we op het vliegtuig richting het Verre Oosten, alwaar alles tot in details doorgesproken wordt. En dan pas en niet eerder, komt die naaimachine tevoorschijn. In de fabriek worden de eerste proto’s van de styles en strike-offs van de graphics gemaakt. Deze worden vervolgens beoordeeld en doorgepast en aangepast waar nodig, tot de perfecte style die later in de winkel te koop is.

Mijn naaimachine staat dus al jaren stof te happen op zolder en op de werktafel van deze designer staat een glimmende iMac te lonken.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on januari 12 2011. Filed under Real life, Real life/Future, Tommy`s girl. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Tommy’s girl: Whats-hot-and-happening”

  1. wat is het weer superleuk om te lezen en wat een leuke foto’ s!ben erg benieuwd naar je uiteindelijke ontwerpen.

  2. Idd geen idee waar dat vandaan komt….’zit je dan heel de dag achter een naaimachine?!?’ Waarschijnlijk mensen die nooit in hun label kijken, ik bedoel ooit Made in Holland zien staan!!

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...