|

Tommy’s girl heeft vijanden…

air magazine-tommy-hilfiger-mode-ontwerpster

Ik ben eigenlijk helemaal niet het type dat graag vijanden maakt. Ik wil zelfs liever door iedereen lief, aardig en behulpzaam gevonden worden. Maar laat mijn lijf daar nou juist iets anders over denken.

Mijn hele leven al heb ik last van allergieën en astma en dan krijg je die ‘vijanden’ er gratis en voor niks bij:
Kenmerkend van een allergie is dat normaal gesproken onschadelijke stoffen, een vrij heftige reactie van het lichaam veroorzaken. Het hele afweersysteem slaat op tilt. Bepaalde stoffen worden als het ware tot vijand uitgeroepen.

Keep your enemies close…
Numero uno met stip bij mij is stof en huisstofmijt. Geen probleem zou je denken, gewoon wat vaker schoonmaken. Maar laat ik nu juist als designer mijn centen verdienen en de hele dag omringd zijn met stoffen. Niet dat ik allergisch ben voor die lapjes stof. Het is het stof wat door deze lapjes aangetrokken wordt, waarvan ik regelmatig niesbuien en dikke ogen krijg. Zelfs meneer Swiffer kan hier niet tegenop werken. En om niet altijd bij de schoonmaaksters aan te kloppen, sjouw ik meestal gewoon van die vochtige schoonmaakdoekjes mee in mijn tas, om de ergste stofbende in mijn buurt weg te werken.

Omkoping
De donzen jassen met bontkraag die nu zo hip zijn, zijn ook een van mijn grotere vijanden. Dons en Tommy’s Girl kunnen beter een paar kilometer van elkaar verwijderd blijven. Ik kijk altijd vol jaloezie naar de kussengevechten in films. Van die echt heftige waarbij de kussens openscheuren en de veertjes in de rondte vliegen. Dat soort dingen kan ik alleen maar in mijn dromen meemaken en zelfs dan word ik nog niezend wakker. Dus mocht er weer een donsjack in tweeën geknipt moeten worden op het werk, dan kijk ik altijd lief smekend een van mijn collega’s aan. Omkopen met zelf gebakken macarons wil ook nog wel eens helpen.

Dat mijn lijf deze normaal onschadelijke stoffen als vijand ziet, hoeft gelukkig nog niet te betekenen dat ik dat zelf ook doe. Ik maak nu eenmaal niet graag vijanden en mijn passie voor mijn vak is gelukkig nog steeds stukken groter. Door de jaren heen heb ik een grote dosis aanpassingsvermogen ontwikkeld. Maar los daarvan, niet iedereen hoeft je vriend te zijn om er toch een relaxte werkrelatie mee te hebben…

Posted by on juli 27 2011. Filed under Real life, Real life/Future, Tommy`s girl. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid