|

Topjob; Cristina De Oliveira Lopes

Airmagazine interviewt voor Topjob am,bitieuze, positieve mensen met een superleuke baan en een  allergie, overgevoeligheid of andere lichamelijke beperking.Vandaag praten we met Air-girl Cristina de Oliveira Lopes .

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Cristina Lopes, afkomstig uit Rio De Janeiro, Brazilië. Ik ben international Fashion manager en Artiesten Manager, ik heb mijn eigen modellen- en een Artiesten bureau, ik ben ook fotograaf, organisator van de Den Bosch Fashion Week en presenteer ook een Tv programma in Brazilië.

Je hebt intoleranties, allergieën en migraine. Heb je heel je leven al last gehad van je aandoeningen?

Toen ik 14 jaar oud was, ben ik professioneel gaan dansen. Maar vanaf het moment dat ik ongesteld werd  kreeg ik een zware en agressieve vorm van migraine. Spanningshoofdpijn, nekklachten, braken en tijdelijk blindheid door de lichtgevoeligheid. Deze vorm van migraine is erg zwaar en ik ben tot de dag van vandaag in behandeling bij een paar specialisten. Rond diezelfde periode moest ik, na een etentje met mijn vader, met spoed opgenomen worden vanwege een heftig allergische reactie op champignons. En toen ik rond mijn negentiende met mijn Italiaanse vriend trouwde en kort daarop in verwachting was van mijn eerste kind kwam ik er tijdens mijn zwangerschap achter dat ik een tarwe en lactose intolerantie had.

Hoe beïnvloeden je aandoeningen jouw leven ?

Door mijn migraine kwam ik  niet verder met mijn danscarrière en het beïnvloedt mijn leven nog steeds. Omdat ik  soms 3 of 4 dagen ziek ben kon ik nooit echt voor een baas werken. Voor mijn werk reis ik veel en ik ben vaak onderweg, het is altijd een moeilijk taak om mijn belangrijke afspraken te kunnen combineren met mijn aandoeningen. Ik probeer de afspraken en reizen zo min mogelijk tijdens mijn menstruatie te plannen, maar dat lukt niet altijd!  Bijvoorbeeld toen Ik naar een event ging waar  Prinses Maxima eregast was. Ik was erg ziek en toch ben ik gegaan, maar kort na de ontmoeting met de prinses ben ik meteen naar het hotel gereden en heb ik drie dagen op bed doorgebracht. Maar ik heb wel prachtig foto’s van de prinses gemaakt!

Je werkt enorm veel en bent altijd onderweg. Hoe doe je dat met je coeliakie en allergie?

Ik doe het gewoon! Je moet veel doorzettingsvermogen hebben en ik probeer niet na te denken over de  gevolgen van zo veel werk. Soms werk ik 7 dagen in de week. Ik heb al  twee jaar geen vakantie gehad, maar ik wil slagen en ik laat de migraine, lactose- tarwe intolerantie en allergieën niet in weg staan!

Hoe ben je in de modellenwereld terecht gekomen?

Ik ben altijd super slank geweest, kan goed genieten van eten en drinken maar mijn figuur was altijd slank en strak en ik ben modellenwerk gaan doen. Ik heb altijd een gevoel voor mode gehad en ontwikkelde mijn eigen stijl. Mensen vroegen me vaak advies over hun kleding en zo is mijn carrière als stylist en Fashion manager begonnen.


Waarin onderscheidt jouw bedrijf zich?

Ik heb mijn bedrijf Temperamento twee jaar geleden opgericht.. Mijn bedrijf onderscheidt zich door op Nederlandse bodem met een Braziliaanse stijl te werken. Mijn modellen, artiesten, fotografen, visagisten zijn bijna allemaal Brazilianen en samen zetten we Temperamento op de kaart!

Heb je voorbeelden?

Naast Oprah Winfrey en Tyra Banks is ook Jasmine Verstraeten een groot voorbeeld voor me.

Waarom vind jij dat je een topjob hebt?

Ik vind dat ik een TOP baan heb omdat ik hou van wat ik doe. Ik werk met plezier en mijn werk maakt me altijd blij en zelfverzekerd. Ik ben altijd in contact met interessante mensen en ik zie de wereld, ik zie mensen, ik zie de kansen en ik pak ze met beiden handen aan. Iedereen kan het succes bereiken…Soms heb ik zoveel pijn en ook nog eens verdriet door mijn aandoening, maar ik probeer niemand te laten merken. Ik zet mijn mooiste glimlach op  en ik ga gewoon verder.Het is het leven van een echt AIRGIRL <3Ondanks zo veel tegenslagen vind ik dat ik een winner ben en ik ben trots op wat ik bereikt heb.

Posted by on januari 2 2013. Filed under Future, Real life/Future, Topjob. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021