|

Topjob: Nanda Hofman

Airmagazine interviewt voor Topjob vrouwen met een top baan,veel ambitie en een longaandoening, allergie, overgevoeligheid of andere lichamelijke beperking. Want je bent niet wat je hebt en life is what you make it!Vandaag praten we met Air-girl Nanda Hofman

Kun je iets vertellen over jezelf?
Ik ben Nanda Hofman, ben 38 jaar en ben de designer/stylist van Bagsac Bags. Ik ontwerp de collectie en doe alles wat daar omheen zit incl. het bepalen van de  fotoshoot en de complete styling daarvan. Samen met marketing bepaal ik alles aangaande Bagsac.airgirl-nanda-ontwerpster-bagsacWelke opleiding heb je gedaan?
Ik heb academie Minerva richting modevormgeving gedaan en aan de Kunst academie in Arnhem een Masterclass post academische opleiding van een jaar gevolgd.

Ben je altijd al creatief bezig geweest?
Ja, ik was als klein meisje al aan het tekenen en kleren aan het maken voor mijn Barbies. Ik wist van jongs af aan al dat ik graag iets met mode wilde doen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik ben Fan van Marc Jacobs, Alexander Mc Queen en de laatste collecties van Balmain, maar eigenlijk kan alles inspireren; dingen en mensen die je op straat ziet of op tv,beurzen,trendseminars. Ik zit veel op internet en doe veel inspiratie op gedurende mijn reizen naar Milaan, New York, Londen.

ontwerpen-f/w 2011/12-bagsacKun je iets vertellen over het ontwerpproces?
Om te beginnen heb ik de kleuren voor een seizoen, waarna ik alle inspiratie verzamel en ga dan aan de slag. Ik schets bijna niks meer op papier, bijna alles teken ik direct op de computer, met het programma Canvas. Als eerste zoek ik de materialen uit en bepaal de kleur van de metalen accessoires, maar dit wil nog wel eens veranderen tijden ontwerp proces. Vervolgens maak ik alle technische tekeningen op schaal 1/4 en dan kleur ik alles in. Dan stuur ik alles naar China waar we een eigen sampleroom hebben en die maken dan alle proef modellen. De Sampleroom stuurt alles naar mij en dan bespreken we de collectie met een groepje van directeur tot vertegenwoordigers. Ik geef de benodigde aanpassingen weer door aan sampleroom en die maken dan weer de veranderde tassen. Als alles goed is worden er vertegenwoordigers samples van de tassen gemaakt waarmee de vertegenwoordigers langs gaan bij lederwarenzaken en boetieks. Ik werk altijd een dik jaar vooruit heb bijna zomer 2012 klaar.

De nieuwe collectie is net uit, kun je daar iets over vertellen?
In de laatste collectie van Bagsac zie je veel nude en natuur tinten terug, met af en toe een kleur. Nude is naast de colour blocking natuurlijk dè trend voor deze zomer en het is gemakkelijk te combineren. De prijzen variëren van € 39,95 tot €89,95 .

Volg je zelf de laatste trends?
Nee eigenlijk niet, ik ben zelf niet zo van kleur, alleen (cobalt) blauw draag ik op dit moment, Ik draag vaak een jeans met een mooi shirt, Colbertje of jasje en het liefst een paar killer heels! ben naast tassen verslaafd aan schoenen!

Ben je al begonnen met het ontwerpen een nieuwe lijn?
Ben bijna klaar met zomer 2011 en begin dan met winter 2012/2013 haha straks vallen de mussen van het dak en ben dan met de winter collectie bezig.

bagsac-collectie-2011-mooiste-tassen
Wat zijn je dromen privé en voor Bagsac?
Pff mijn dromen… hopelijk kom ik nog eens een leuke man tegen, een mooi huis heb ik al! Betreft Bagsac om in Nederland nog meer bekendheid te krijgen en natuurlijk in het buitenland, we liggen in veel landen zoals Duitsland, UK, Scandinavië, door heel Europa, maar hopelijk worden we daar ook een echt bekend merk! voor Duitsland heb ik een collectie ontworpen met een bekende Duitse dame voor komend winter maar daar mag ik helaas nog niks over zeggen.

Heb je astma of een allergie?
Ja beide, als kind was ik altijd heel erg benauwd en heb ik nachten recht op geslapen, maar ben er wel iets overheen gegroeid, heb nog wel een inhalator, allergie voor veel fruit en noten, hooikoorts….

win-tas-bagsac-airmagazineHeeft dit invloed op je werk en moet je hier iets door laten?
Nee niet echt veel invloed, ik  pas  op wat ik eet en neem op tijd hooikoorts pilletjes in. Ondanks dat moet ik ‘s zomers  veel niezen en snotteren.

Natuurlijk niet geheel onbelangrijk: hoeveel tassen heb je thuis?
Pfff zou het niet weten ruwe schatting stuk of 50? Ik heb nog heeeeel veel liggen van voor dat ik met Bagsac begon en die draag ik eigenlijk niet meer alleen de echte leren zo af en toe.  Nu draag ik alleen nog maar Bagsac en loop vaak met de aller nieuwste samples dus als ik weer eens wissel van tas dan laat ik de gedragen tas op mijn werk liggen want ik kan het anders niet meer kwijt.

Oke en nu eerlijk!
Hahaha, ik heb ze thuis nooit geteld.

Vind jij dat je ook een topjob hebt èn heb je een longaandoening, allergie, overgevoeligheid of andere beperking? Mail naar future@airmagazine.nl en misschien interviewen we jou binnenkort voor Airmagazine!

Posted by on juni 27 2011. Filed under Future, Real life/Future, Topjob. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Topjob: Nanda Hofman”

  1. Wat een leuk interview Daniëlle!

  2. Zo cool dit!

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid