|

Topjob; Suzy Becqué

Airmagazine interviewt voor Topjob mensen met een superleuke baan, veel ambitie en een longaandoening, allergie of  andere lichamelijke beperking. Want je bent niet wat je hebt en life is what you make it! Vandaag interviewen we Suzy die samen met Siobhan Hi- T at Home runt.

suzy-beque-hitathomeKun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Suzy Becqué en ik ben in Engeland geboren. In 2002 ben ik verhuisd naar Nederland. Op het moment ben ik werkzaam als onderwijsassistente en sinds anderhalf jaar ben ik samen met mijn beste vriendin Siobhan Toebes begonnen met ons bedrijf Hi-T @ Home. Wij bieden op maat gemaakte, allergievrije High Teas aan, corporate catering voor allerlei evenementen en gepersonaliseerde taarten voor allerlei gelegenheden. Hiernaast maken wij  ook heerlijke huisgemaakte alledaagse taarten, cupcakes, koekjes en cakepops om mee te nemen –en alles is allergievrij!

Je hebt de ziekte van Crohn. Wat is dat precies?
De ziekte van Crohn is een inflammatoire darmziekte die de darmen aantast. Het is een auto-immuunziekte.Het immuunsysteem valt bacteriën, voedsel en andere substanties aan die eigenlijk onschadelijk of juist nuttig kunnen zijn. Tijdens dit proces, hopen witte bloedcellen zich op  in het slijmvlies van de darmen, waardoor chronische ontsteking ontstaat. Dit leidt tot zweren of pijnlijke plekken, en schade aan de darmen.

hitathome-cake

Heb je er heel je leven al last van?
Op mijn 18de werd bij mij de diagnose Ziekte van Crohn gesteld. Ik had al jaren klachten en was vaak heel ziek voordat ik eindelijk werd gediagnosticeerd.

Hoe heeft de ziekte van Crohn invloed op jouw dagelijks leven?

Omdat ik last heb van chronische vermoeidheid, is het erg belangrijk dat ik heel goed luister naar mijn lichaam. Soms betekent dit, dat ik nee moet zeggen tegen feestjes of andere leuke dingen. Als ik niet naar mijn lichaam luister zal ik daarvoor boeten! Ook moet ik heel voorzichtig zijn met wat ik eet. Door mijn ziekte, verteert mijn lichaam het eten niet effectief waardoor er geen vitaminen en voedingsstoffen op worden genomen zoals bij mensen zonder de Ziekte van Crohn. Hierdoor ben ik snel ziek, vooral in de winter. Het duurt bij mij ook veel langer om infecties te bestrijden. Iedere dag neem ik sterke medicatie, om de klachten van mijn ziekte onder controle te houden.
suzy-hitathome-topjob

Hoe zorg jij ervoor dat je er zo min mogelijk last van hebt?

Ik heb veel beter leren luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt. Ik weet wat ik kan eten en wat ik niet kan tolereren. Ook doe ik mijn best gezond en actief te zijn.

Hoe kwam je op het idee om Hi-T at Home te beginnen?

Toen ik ontdekte dat ik geen tarwe of gluten meer mocht nuttigen en ook moest oppassen met zuivel producten waren er nog niet veel lekkere of goede alternatieven op de markt. De alternatieve die ik had waren daarbij ook nog eens erg duur, dat zijn ze overigens nog steeds!

Ik merkte dat ik veel leuke dingen zou moeten gaan missen, zoals bijvoorbeeld lunchen met de meiden, omdat ik al die lekkere dingen toch niet kon eten. Gelukkig ben ik dol op koken en bakken. En in de loop der jaren heb ik mezelf geleerd om heerlijke lekkernijen te maken waarvan ik wel kan genieten.

Wat ik het aller leukst hieraan vond was dat ik weer de mogelijkheid had om taarten en andere lekkernijen te delen met vrienden en me weer even ‘normaal’ kon voelen.
Siobhan en ik houden allebei van lekker eten. We houden ervan om uit eten te gaan, maar ook thuis iets lekker delen terwijl we samen chillen op de bank! Op een dag, dachten we bij onszelf……Er moeten vast nog veel meer mensen zijn die hiervan houden! Laten we dit voor andere ook mogelijk maken…. ongeacht hun allergie. Naast allerlei thema High Teas voor particulieren en bedrijven, verzorgen wij ook Tiny-T feesten voor kinderen. En natuurlijk wordt er ook dan met alle allergieën rekening gehouden.

topjob-airmagazineWaar wil je over 3 jaar zijn?

We willen blijven doen wat we doen omdat we het heel erg leuk vinden! We blijven oefenen en recepten uitproberen zodat al onze producten steeds beter worden. Wie weet schrijven we over 3 jaar wel onze eigen allergievrije kookboek! Ook zijn we bezig met het organiseren van verschillende events. Dit is iets wat we allebei erg leuk vinden en graag willen uitbreiden in de komende jaren. Op het moment zijn we bezig me het organiseren van de Lifestyle Business Event 070 editie  in de herfst….. So watch this space!

Waarom vind je dat jij een topjob hebt?

Hi-T @ Home stelt me ​​in staat om taarten, Hi-T ‘s en lekkernijen te verzorgen voor iedereen met een allergie. Ik zorg ervoor dat niemand de lekkere dingen in het leven hoeft te missen!

Ik doe iets waar ik echt van hou! En als je mensen dat kleine beetje geluk kan geven in de vorm van een taartje of koekje, die ze misschien al jaren niet meer hebben gehad………Dan vind ik dat een echte TOPJOB!

Vind jij dat je ook een topjob hebt èn heb je een longaandoening, allergie, overgevoeligheid of andere beperking? Mail naar future@airmagazine.nl en misschien interviewen we jou binnenkort voor Airmagazine!

Posted by on september 2 2013. Filed under Future, Real life/Future, Topjob. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Topjob; Suzy Becqué”

  1. Wat een geweldig initatief, alles ziet er geweldig uit.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021