|

Topjob:Patricia Vorstenbos

Airmagazine interviewt voor Topjob vrouwen met een top baan,veel ambitie en een longaandoening, allergie, overgevoeligheid of andere lichamelijke beperking. Want je bent niet wat je hebt en life is what you make it!Vandaag vertelt Patricia Airmagazine over haar online shop en onthult ze hoe ze van haar astma af kwam.

Kun je iets vertellen over jezelf?
Ik ben Patricia Vorstenbos en ik hoop deze zomer “on the fourth floor” te komen, 40 zomers jong dus! Van origine heb ik een financiële achtergrond, heb 7 jaar bij een groot Accountants- en fiscalisten kantoor gewerkt en 14 jaar bij een grootbank. Ik ben getrouwd (overigens met de leukste man van de wereld)air-xoriginals-accessoires en woon in Oosterbeek (bij Arnhem). Hardlopen, reizen, fotograferen zijn mijn grote hobby’s. Verder voltrek ik ook huwelijken, ik ben dus BABS en dat doe ik al 12 jaar! Sinds september 2011 ben ik begonnen met X- Originals, een webshop in exclusieve, unieke en eerlijke accessoires voor de vrouw van de wereld!

Je hebt astma en allergieën. Hoe beïnvloedt dat jouw leven en werk?
Astma heb ik vroeger gehad, maar daar ben ik overheen gegroeid! Niet als kind maar als volwassene!! Met name door zo’n 4 a 5 keer per week te hardlopen merkte ik dat dit steeds beter ging. Nu ben ik eigenlijk helemaal astma-vrij  (hooguit wat inspanningsastma na een zware training!) Ik heb op dit moment met name last van allergieën; waar je ook maar allergisch voor kunt zijn, ik heb het! Pollen, gras, stof, katten, knaagdieren, you name it! Gelukkig heb ik met mijn werk er niet heel veel last van. Ik werk veel vanuit huis (en dat hou ik stofvrij, huisdieren hebben we niet). Elders ben ik uiteraard wel afhankelijk van anderen… gelukkig zit mijn “dope” dan in mijn tas mocht het echt niet meer te handelen zijn!

Kun je ons vertellen hoe je begonnen bent met X- Originals?
Dat dingen niet zonder reden gebeuren, staat voor mij als een paal boven water: Anderhalf  jaar geleden gebeurde er iets in mijn leven, waarbij ik dacht:”Ja en nu ga ik iets anders doen!” Wel heel erg dichtbij mijn “eigen ik” en mijn ervaring als executive, maar dan de creatieve kant. Vanaf september 2011 ben ik fullspeed ahead gegaan met mijn webshop http://www.x-originals.nl Een webshop die zich specialiseert in exclusieve en unieke accessoires voor de vrouw die iedere keer een eerste ravishing indruk moet maken.Het merendeel van mijn assortiment (Cashmere, Pashmina-wol, zijde shawls, stola’s, tuniekjes, truien etc) importeer ik uit Nepal. Op deze wijze snijdt het mes aan meerdere kanten. Èn ik kan exclusieve items importeren èn ik help mensen in een derdewereldland aan handel en dus zelfstandigheid. Het grootste gedeelte van mijn lederwaren komt trouwens uit Italië en Spanje.

Waarin onderscheidt jouw webshop zich van anderen?
X-Originals onderscheidt zich met name door het “total look concept”. Bij ons kunnen dames accessoires in 1 kleur, in 1 stijl voor het “totale pakket” slagen; dus een prachtige stola, mooie ketting en zakelijke tas die helemaal op elkaar zijn afgestemd. Mijn cliënten hebben veelal weinig tijd, dus hebben geen zin/gelegenheid om alle shops af te gaan.

Heb je voorbeelden?
Dalai Lama is toch echt wel een held voor me! Twee jaar geleden ben ik zelf in Tibet geweest (Mijn hemel wat hoogte met een mens doet!) en eens te meer realiseerde ik me hoe heftig deze man (maar ook alle andere Tibetanen!) het heeft. Dat hij door blijft gaan, met alle beperkingen, om te vechten voor vrijheid, kan ik alleen maar ontzettend waarderen.

Hoe blijf jij zo gezond mogelijk?
Ik sport veel, ik rook en drink niet, eet zo gezond mogelijk,  gebruik geen drugs en tracht mijn slaapuurtjes zoveel mogelijk te pakken. Klinkt eigenlijk best saai he? Haha

Wat zijn je dromen privé en voor x-originals?
Ik heb het gevoel dat ik midden in een prachtige droom zit!! En dat meen ik echt uit het diepst van mijn hart: ik ben gezond, getrouwd met de liefste en leukste man van de wereld, mijn dierbaren zijn gezond, ik heb geweldige vrienden, geweldige mensen die me bijstaan in het zakendoen en een bedrijf waar ik alleen maar energie van krijg! Ik hoop al die “privé-zaken” zo lang mogelijk te mogen prolongeren en voor wat betreft X- originals: Doorgaan met wat ik nu aan het doen ben. Het geeft zo’n goed gevoel om te zien dat ik een verschil kan maken in het leven van een aantal gezinnen in Nepal, alleen dat al is winst.

Hoe beïnvloeden je aandoeningen je privéleven?
Gelukkig niet te veel!! In “hooikoorts” seizoen loop ik net als iedere andere patiënt met rode ogen, druipende neus en een naar gevoel over me. Maar als ik het echt niet meer kan houden, dan slik ik toch een cetrizine tabletje! Bij voorkeur stel ik dat zo lang mogelijk uit, maar soms kun je niet zonder.

Waarom vind je dat jij een topjob hebt?
Ik kan in mijn bedrijf X- originals 3 grote liefdes combineren: reizen, fashion en iets voor de medemens kunnen betekenen! Iedere morgen als ik opsta realiseer ik me dat ik een bofkont ben.

Win een tas en sjaal van X- originals
Airmagazine geeft een total look van X- originals weg, lees  gauw alles over de winactie.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

X-Originals wordt vertegenwoordigd door Luxury4lifePR. xoriginals @Luxury4lifepr.nl

Aanbevolen artikelen:

Posted by on mei 7 2012. Filed under Future, Real life/Future, Topjob. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Topjob:Patricia Vorstenbos”

  1. leuk interview, en kleurrijke sjaaltjs.

    “Met name door zo’n 4 a 5 keer per week te hardlopen merkte ik dat dit steeds beter ging. ”

    dit wist ik dus niet. ik loop zelf ook hard, en adviseerde het een vriendin van me die ook astma heeft. ze zei juist dat ze er dan meer last van ging krijgen?

  2. Hai Des,

    niet iedereen is hetzelfde uiteraard (gelukkig maar!! ;-) maar ikzelf had het eerst ook rete-benauwd! ik ben er letterlijk en figuurlijk echt doorheen gelopen! Je lichaam geeft zelf wel aan wanneer te stoppen!

    Liefs, Patricia

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel