|

Van goed mis naar Miss Nerd

De Miss Nerd verkiezing. Ik hoorde er enige tijd geleden over toen Airredactie lid Anita er hier over schreef. De Miss Nerd verkiezing is in het leven geroepen om meer aandacht te schenken aan vrouwen en internet.

Aangezien ik eeuwig achter mijn computer te vinden ben, mannen nog steeds de media bepalen en ik een feministisch hart heb besloot ik me aan te melden. Een echte nerd ben ik niet, ik ben geen contactgestoorde raketgeleerde, maar de vraag is of ik me daarmee moet vergelijken. En zet twintig willekeurige vrouwen in een groepje bij elkaar en ik ben degene die het meest van computers weet. Maar dat is niet altijd zo geweest.

fleur- miss- nerd-verkiezingHet duurde tot 2000, het jaar van mijn scriptie, dat ik voor het eerst een nieuwe computer had.  Sindsdien zocht ik voor iedere studie die ik deed, docenten-opleiding beeldend of mediastyling, de digitale kant op.

En toen was ik afgestudeerd styliste en werd ik echt ziek. Een paar maanden was ik thuis en niemand wist wat ik had. Ongelofelijk moe, helemaal opgebrand, kuchen als een 80- jarige shag roker. Het duurde een paar jaar om er echt achter te komen dat ik zoveel last van al mijn allergieën en astma, waarvan ik niet eens wist dat ik het had, had gekregen dat ik niet kon functioneren.

Ik zat gedwongen thuis, ging na die paar maanden bijna alleen naar buiten om les te geven. Internet was echt een zegen voor mijn sociale contacten. Ik maakte van de nood een deugd en ging weer tekenen, dit keer digitaal, besteedde veel tijd aan mijn blog, ging mijn illustraties verkopen. Ik deed een cursus webdesign en maakte eigenhandig, met een klein beetje hulp, een eigen website voor Pruh.

Inmiddels lijkt mijn leven meer op dat van gezonde mensen en kan ik gewoon dagjes weg, met vrienden afspreken en andere normale mensen dingen.

Mijn leven speelt zich grotendeels online af, het merendeel van mijn kennissen en vrienden ken ik via internet en ik heb mijn eigen magazine. Waarvan ik enorm hoop dat het vrouwen met astma of allergie de informatie geeft die ze nodig hebben.

Ik ben zeker niet de grootste nerd, maar ik hoop wel dat mijn fascinatie voor internet en computers ervoor zorgt dat het leven van 5 miljoen nederlanders met astma en allergie verrijkt wordt. Oja en ik ben ook voor wereldvrede. En dat maakt mij dan wel dé echte Miss.

Oja en als je op me wil stemmen voor de Miss Nerd verkiezing, dat kan hier.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 14 2011. Filed under Backstage, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid