|

De AAF: Jonge en laagdrempelige kunst

27 t/m 30 oktober kun je je kunstverzameling weer aanvullen  tijdens de leukste, meest toegankelijke kunstbeurs  met uiteenlopend werk: De AAF in de Gashouder  in Amsterdam

De Affordable Art Fair (AAF) werd in 2007 voor het eerst in Amsterdam gehouden en is sindsdien uitgegroeid tot dè plek in Nederland om voor weinig geld kunst van gerenommeerde maar frisse galeries te kopen. Alle werken zijn onder de € 5000,- Bijzonder aan de AAF is de sfeer: ongedwongen en toegankelijk. Nieuw is de < € 500 area, waarin verschillende galeries hun aanbod in de prijscategorie tot 500 euro bij elkaar hebben gebracht. Er is werk van nog onontdekte kunstenaars te vinden bij de Ongekend Talent Expositie, bij Studio Lancia kun je je laten vereeuwigen.

affordable-art-fair-lustrumWat kun je op de AAF verwachten?
Gouden vissen van Kikkoman sausflessen, je moet er maar op komen. De vissen zijn van afbreekbaar plastic en vormen een Kompost Monument waarmee Artúr van Balen protesteert tegen massaproductie en de vervuiling van de oceaan door niet afbreekbaar plastic.  Macouno gebruikt 3D printing technieken om zijn Entoforms te maken. Als je de AAF bezoekt kun je een eigen Entoform op basis van je eigen DNA bestellen. Je eigen DNA als kunst, hoe cool is dat.Sarah Maple komt naar de AAF, niet alleen haar werk maar de Britse kunstenares is er zelf ook. Haar werk is te koop bij Kochxbos, die ook Ray Caesar, Nicoletta Ceccoli en Ciou vertegenwoordigt. Kunstenaar Sacha Goldberger wilde zijn depressieve oma helpen en probeerde haar op te vrolijken met een serie foto’s waarin hij haar als held neerzet. Oma’s alterego Mamika werd op slag beroemd.

aaf-oma-wordt-superheld

Onze favorieten
Hou je wel van wat moois aan de muur maar weet je niet waar je moet beginnen?  Dit zijn onze favorieten:

Andre Sanchez
Fotograaf en vormgever uit Parijs. Hij maakt grote insekten tekeningen die uit een oud biologieboek lijken te komen op glanzend aluminium. Je moet ze in het echt zien om  de werking van het materiaal te ervaren.

Shepard Fairey
Te zien in de film van Banksy en wereldberoemd geworden met het kunst werk van Obama’ s hope. Misschien ken je zijn ontwerpen, de streetstyle kleding van Obey ook.

Ray Caesar
wereld beroemd vanwege zijn perfecte techniek en donkere rand. Zijn huidige werk refereert aan bestaande schilderijen die iedereen kent.

Twijfel je nog steeds of het iets voor je is? Air mag 5×2 kaartjes voor de Affordable Art Fair weggeven! Dus doe  mee aan de winactie en op naar de AAF!

Posted by on oktober 5 2011. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021