|

Ga naar het Girls First concert

Ga 9 juni naar het  Girls first concert op het Java – eiland! Er zullen allerlei grote artiesten zoals Ben Saunders, Glennis Grace,  Giovanca en Waylon optreden en aandacht vragen voor meisjes over de hele wereld.

Waarom  zou je naar het Girls first concert gaan?
Plan wil de leefsituatie van meisjes over de hele wereld verbeteren en vraagt daar met het Girls first concert aandacht voor. Meisjes worden wereldwijd structureel achtergesteld en krijgen minder kansen dan jongens. Ze krijgen minder te eten en moeten van jongs af aan werken, terwijl hun broertjes naar school gaan. Plan spant zich daarom extra in om de positie van meisjes te verbeteren. Niet omdat meisjes belangrijker zijn dan jongens, wel omdat Plan meisjes gelijke rechten en kansen wil geven. Plan is ervan overtuigd dat dit goed is voor alle kinderen.

Meisjes doen meer
Girls first! Niet alleen omdat meisjes vaker achtergesteld worden, ze kunnen uiteindelijk meer invloed hebben op hun omgeving. Want juist meisjes hebben de kracht een einde te maken aan armoede. Als meiden bijvoorbeeld de kans krijgen naar school te gaan, zijn ze later weerbaarder, verdienen ze later als vrouwen meer en kunnen ze beter voor hun kinderen zorgen. Hun inkomen besteden de vrouwen bijna helemaal aan hun kinderen en familie.  Ze kopen medicijnen, muskietennetten, schoolboeken; alles om hun kinderen een beter leven te geven. Ze werken zich dus niet alleen zelf uit de armoede, maar nemen hun hele omgeving daarin mee. Als meisjes gelijke rechten en kansen krijgen, is dat dus beter voor iedereen.

airmagazine-girls-firstOke, ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld, omdat ik ook voor Plan werk ( Lees mijn columns er maar op na), maar toch deze oproep: Kom allemaal aankomende maand naar het Girls first concert!  Plan wil een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen!.
De volgende artiesten hebben treden belangeloos op: Miss Nine, Giovanca, Waylon, Ben Saunders, Xander de Buisonje, Lenny Keylard, Glennis Grace, Anita Meyer, Postman, Loïs Lane, Birgit Schuurman, Jelka van Houten en more to come!

Speciaal voor vrienden van Plan is er een kortingsactie! Met deze code: concert4u2 krijg je 40% korting. Dus doe mee met de actie! Ga naar www.plannederland.nl/concert. Daarbovenop mag Airmagazine twee kaarten weggeven voor het concert Girls first. Hou ons in de gaten voor de winactie!

Het concert wordt gehouden op het Java-eiland in Amsterdam. Om een indruk te geven hierbij een filmpje van vorig jaar: http://youtu.be/8FWH-d0viYo

Tot 9 juni!

Posted by on mei 18 2011. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 Comments for “Ga naar het Girls First concert”

  1. Wat een goeie line up!

  2. Danielle Pattiasina

    Er zijn nog een paaaar namen niet bekend gemaakt #spannend

  3. Wist je dan Ben Saunders en Glennis Grace ook allergisch zijn?

  4. Nee, daar kun je mooie vragen voor bedenken :-)

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid