|

King Kong hostel Rotterdam

Overnachten in het centrum van Rotterdam, in de straat met de leukste kroegen,vlakbij het openbaar vervoer en de Kunsthal doe je bij King Kong, het nieuwe hostel in de Witte de Withstraat. Wij van Airmagazine mochten hier een nachtje proefslapen. Zo kunnen we je vertellen of je er met astma of allergie ook terecht kunt.

Overnachten in Rotterdam

King Kong Hostel heeft zijn thuis gevonden in de Witte de Withstraat, een hippe straat waar altijd genoeg te beleven is. Het ligt tussen de metrostations Eendrachtsplein en Beurs, midden in het centrum van Rotterdam, perfect dus om als hostel te gebruiken als je op doorreis bent of als je net een nachtje slaap nodig hebt na een goed feest .

Air-KingKongHostel-9
Air-KingKongHostel-2
Air-KingKongHostel-10

Air-KingKongHostel-12Low budget overnachten in het centrum

Qua kosten ben je bij King Kong het goedkoopste uit als je een slaapplaats in de loft boekt, hier kan je slapen al vanaf €16,50. In de loft heb je meerdere stapelbedden staan zoals je hier ziet. In een open ruimte, maar ook achter gordijntjes zodat je net wat meer privacy hebt. Slim om te doen als je met een groepje vrienden bent en het echt gezellig onderling wilt houden. Naast deze loft kan je ook kiezen voor een privé kamer, deze zijn er al vanaf €35.

Gratis wifi voor je laptop

De inrichting van het hostel vond ik geweldig! Speels, netjes en met humor. Bijzonder zijn de beidehandte teksten bij de emergency exit, het loft gedeelte waar je als een aapje aan een slingertouw kunt hangen. Beneden hebben wij bij de grote tv genoten van een karaoke avond. In de tuin kan je bbqen, bij de opening kregen we heerlijke hot dogs van Hans Worst. Binnen kan je aan de tafels zitten en op je laptop werken (gratis wifi aanwezig!) en in de open keuken kun je een lekkere maaltijd klaarmaken.

Air-KingKongHostel-6

Air-KingKongHostel-1

Air-KingKongHostel-5
Air-KingKongHostel-11
Air-KingKongHostel-7

Vriendelijk hotelpersoneel als gids

Maar mijn grootste compliment voor King Kong Hostel gaat uit naar het personeel. Wij zijn super behandeld op deze avond en de volgende ochtend. Je kan makkelijk al je vragen aan de mensen stellen en niet geheel onbelangrijk, zij zorgen ook dat de sfeer goed en positief is. Ze komen met ideeën en onderhouden continu het plezier binnen het hostel. Het zijn dan ook locals die alles van Rotterdam weten en hier enthousiast over zijn.

Overnachten met astma of allergie

Nu belangrijk voor jou als Airlezer. Is het geschikt voor ons? Hmm, dat is een lastige. De loft waar ik heb geslapen niet. Dit is te open, waarbij je dus te maken hebt met veel geuren en spullen van anderen die je luchtwegen kunnen gaan irriteren. De bedden zijn heerlijk, daar heb ik niet over te klagen. En ze zorgen voor schone hoezen etc. Ook heel fijn; in zowel de kamers als de dorms ligt laminaat. Maar als Airlezer kan je beter voor een echte privé kamer gaan, want ook in de loft achter een gordijntje is nog steeds een ‘gevaarlijke’ plaats. Dan ietsje meer investeren in een nachtje, maar dan kan je hier ook prima verblijven. Ik heb in ieder geval super genoten.

Air-KingKongHostel-4
Tekst en beeld: Merel Verspuij
Wil je alles weten over schoonmaken,  astma en allergie?  Schrijf je dan nu in voor de speciale schoonmaak nieuwsbrief met veel handige tips en informatie
Posted by on april 13 2014. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021