|

Low budget als een prinses in Boedapest

Dompel je onder in een totaal andere wereld, het Parijs van Midden- Europa, Boedapest. Waan je een prinses en wandel door de imposante straten, ontbijt tussen het bladgoud en de muurschilderingen, laat je masseren in een Spa en shop als een Paris Hilton, allemaal voor bijna niks.

Stedentrip Boedapest is een aanrader

Wij besloten weer eens een kijkje te nemen in ons ‘eigen’ Europa. Twee weken Hongarije met rugzak, betekent veel fietsen, wandelen, prachtige natuur, het grootste meer van Europa en natuurlijk een bezoekje aan de hoofdstad Boedapest. Te gek en helemaal niet duur. Door de talloze winkels, prachtige straten, betaalbare spa’s en de lage prijzen is Boedapest echt een aanrader als je met je bff een paar daagjes op vakantie wilt

Boeda en Pest

Boedapest wordt vaak beschreven als ‘het Kleine Parijs van Midden-Europa’. De stad is niet alleen beroemd vanwege de vele monumenten die de oude cultuur weerspiegelt, maar ook vanwege de overblijfselen van andere die zich in deze stad vestigden. Zo zie je in de stad nog veel terug van de Romeinse en Turkse bezetting. In 1837 werden de steden Boeda en Pest met elkaar verenigd, met behulp van de beroemde Chain Bridge. Neem daarom ook zeker de moeite om deze brug over de steken, halverwege even stil te staan en uit te kijken over de machtige Donau die de stad in twee delen scheidt.

Wandelen langs paleizen en badhuizen

De stad is perfect voor mooie wandelingen. Je komt overal overblijfselen tegen uit het verleden van Boedapest: van Turkse badhuizen tot imposante barokke paleizen.Wij snappen wel dat het een van de lievelingsplekken van Sissi was. Wij maakten een fietstochtje over Margaretha- eiland. Wandel door de Japanse Tuin, fiets langs de Watertoren en zie de ruïnes van de Dominicanenklooster. Neem plaats op een bankje in het park en geniet van de zon en muzikanten die het eiland tot leven brengen.

Zwemmen in een paleis

Het Gellért Hotel en het badencomplex verrees aan de voet van de Gellértheuvel. Al in de 13e eeuw werd gesproken over de geneeskrachtige bronnen op deze plaats. De badhuizen voor mannen en vrouwen zijn identiek van opzet en bieden elk drie zwembaden van verschillende temperatuur, een sauna en een stoombad.  Indrukwekkend, weelde, pracht en praal zijn de woorden die bij mij opkomen wanneer ik terugdenk aan het Gellért Hotel.  Lunch op één van de vier restaurantterrassen, voor een prachtig uitzicht op de stad. Een andere prachtige en populaire spa is de Szechenyi Spa en er zijn er nog veel meer in de stad te vinden.


Eigen gids en appartement

Er zijn veel mooie hotels voor relatief weinig te vinden in de stad, maar wij overnachtten in een appartementje dat we via Wimdu vonden, in een flatje bij sir Tibor. Goedkoop, centrale ligging en: alle tips van onze host, die ons ook nog eens de stad liet zien. Gewoon, ‘voor de gezelligheid’. Top!

Onze leukste Boedapest tips

Bezoek de omgeving van Vajdahunyadvar, een prachtig park met leuke restaurantjes aan de rand. In het park ligt ook de beroemde Szechenyi Spa
Ga shoppen in het grote WestEnd shopping centre.
Ontbijt glamourous bij New York in het Bosco.
De lekkerste gebakjes vind je bij Gerbeau
Glutenvrij eten haal je bij de Tesco.
Lopend zie je het meest, maar er is een goede metroverbinding aanwezig.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.
Posted by on september 20 2012. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid