|

Meesterlijk, beurs voor design en toegepaste kunst

Kleding koop je bij Zara, Bershka of H&M en meubels bij Ikea. Maar wat als je meer van kleding houdt waar de liefde van de maker vanaf spat? Als je een servies wil dat niemand heeft en handgemaakt interessanter vindt dan massa productie?Als je hele dagen Etsy afstruint maar je aankopen liever eerst van dichtbij ziet? Dan is Meesterlijk, de beurs voor de design en toegepaste kunst echt iets voor jou!

Aanbevolen door Gaga
Bij Meesterlijk vind je ambachtelijk gemaakte sieraden, unieke designmeubels en bijzondere accessoires, allemaal handgemaakt en verkocht door de makers zelf. Er zijn talloze presentaties en lezingen van o.a. de Branchevereniging van Kleermakers & Modevak. Meesterlijk wordt tegelijk en i.s.m. de woonbeurs gehouden.
Curator van deze beurs is o.a. de legendarische trend forecaster Li Edelkoort en tot het comité van aanbeveling hoort bijvoorbeeld Jan Taminiau, wiens kleding veelvuldig door Lady Gaga gedragen wordt. Verwacht dus geen rustieke dagje- uit kaarsenmakers maar prachtige, duurzame producten van aanstormende talenten en grote namen.

Karim Rashid goes Dutch
Op Meesterlijk 2011 presenteert de internationaal befaamde ontwerper Karim Rashid zijn collectie meubels, raamdecoraties en woonaccessoires aan een breed publiek in Nederland. Rashid gebruikte voor zijn stukken verschillende technieken, van 3d printing tot glasblazen. Zijn werk is o.a. in de permanente  collectie van  Het Museum of Modern Art in New York en het Centre Pompidou in Parijs te zien.

Koninklijk design
Tassenmuseum Hendrikje
stelt bij Meesterlijk 30 topstukken tentoon, van prachtige tasjes tot de babyschoentjes van prins Willem- Alexander.

Hedendaagse pareltjes
Hester Zagt maakt prachtige tijdloze sieraden die helemaal van nu zijn. Haar colliers, broches en oorbellen zijn geïnspireerd op klederdrachten en worden  gemaakt van zilver, porselein en parels.

Bianca schreef afgelopen week hier ook al over haar favoriete meubels en woonaccessoires.

Andere Handige informatie
Alles over Meesterlijk en de deelnemers is hier te vinden.
Entreekaartjes zijn € 16,- per stuk en kunnen ook gebruikt worden voor de Woonbeurs, waar Meesterlijk mee samenwerkt.  Als je slim bent doe je snel mee aan de winactie van Airmagazine, wij geven deze week 3×2 kaartjes weg!

Zaterdag 24 september tot en met zondag 2 oktober, Rai, Amsterdam.
Zaterdag, zondag, dinsdag en woensdag: 10.00 – 18.00 uur
donderdag en vrijdag 10.00 – 22.00 uur

Posted by on september 12 2011. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Meesterlijk, beurs voor design en toegepaste kunst”

  1. Ik ben hier voor ckv

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021 GezondheidGezondheid