|

Modern Aziatisch eten in Utrecht: Jasmijn en ik

Je kunt me ‘s nachts wakker maken voor Aziatisch eten; sushi, Indiaas, Indonesisch, noem maar op. Alles behalve de ‘ouderwetse’ Chinees. Gelukkig kan ik met mijn voedselallergieën meestal goed terecht bij zowel de Indiër als een sushirestaurant. Maar voor speciale gelegenheden ga ik graag naar Jasmijn en ik in Utrecht.

Biologisch en fairtrade
Bij Jasmijn en ik geniet je van een Oosters geïnspireerde keuken, maar dan aangepast naar de dag van vandaag. Ze maken gebruik van biologisch vlees en zoveel mogelijk fairtrade producten en biologische groenten. Je kunt kiezen voor ‘gewone’ hoofdgerechten of genieten van allerlei kleinere gerechtjes die je kunt delen. Bij de namen van de gerechten loopt het water me al in de mond: Geurig meer van warme verlangens, Vogel in het Thaise Jadepaleis, Het geurige ballet uit Maleisië.

Glutenvrije kaart
Er zijn zeer weinig restaurants te vinden die niet moeilijk doen over voedselallergieën. Meestal als ik van tevoren aangeef waar ik allergisch voor ben weten verbazingwekkend weinig koks en bedienend personeel wat ze ermee aan moeten. Veelal komt de bediening bij me met de vraag wat ik wel mag eten. Tja, daarom geef ik het van tevoren aan. Zo kunnen zij mij mijn overgebleven keuzes vertellen. Dat Jasmijn en ik een verantwoorde manier heeft om met eten om te gaan wordt ook weerspiegeld in het feit dat ze een speciaal glutenvrije kaart hebben. Over andere allergieën doet Jasmijn en ik ook zeker niet moeilijk. Geef bij je e-mailreservering op wat je allergieën zijn en ze passen de gerechten er op aan. Als vegetariër kun je er ook erg goed terecht. Het Aziatische restaurant biedt namelijk een vegetarisch alternatief aan voor bijna alle gerechten op de kaart. Ik heb vernomen dat zelfs hun bereiding van tofu zeer smakelijk is.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 30 2012. Filed under Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Modern Aziatisch eten in Utrecht: Jasmijn en ik”

  1. fijn dat je een goed restaurant hebt gevonden :)

  2. Klinkt goed! Als ik een keer in Utrecht ben, wil ik er ook eten. Aziatisch eten is zo lekker, maar die kruiden hè…

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid