|

Review MUST feest in het Kurhaus

27 september deed MUST het Kurhaus in Scheveningen aan en Airmagazine was erbij om het feest bij te wonen.

Femke en ik gaan bijna nooit meer naar feestjes. We hebben het te druk, zijn te moe en onze gevoelige longetjes zijn niet erg party proof. Maar een party in zo’ n hoge ruimte, dat wilden we wel eens proberen. Toen we nog jong waren en studeerden waren we vooral te vinden in respectievelijk Zwolse disco’s en het Rotterdamse Plan C , de Ierse pub en alternatieve feestjes. Reguliere dancefeesten zijn dus niet echt ons kopje thee, maar zo af en toe leuk vertier.

must--kurhaus-reviewHet MUST publiek

Nu we de dertig gepasseerd zijn vallen we in de MUST doelgroep. We behoorden wel tot de jongste bezoekers, ik had niet gedacht dat zoveel vijftigers nog uit hun plaat willen gaan op dancemuziek. En afgezien van een feestje in het Amstel Hotel hadden we nog niet eerder zulke opgedofte mensen op een podium zien dansen. Werkelijk iedereen had werk van zijn uiterlijk gemaakt, de mannen met een mooi uni hemd en nette broek, de dames in een sexy jurkje met kant, glitters, een flink decolleté of all of the above. Ja, soms had ik het gevoel om net als vroeger bij een latin danswedstrijd aanwezig te zijn, maar dat heeft ook wel weer zijn charme. Als je bang bent dat je outfit over the top is of dat ene jurkje echt te feestelijk is voor het kerstdiner dan heb je al een hele goede reden om naar MUST te gaan. Heren; zie uw kans schoon; er liepen vele malen meer vrouwen dan mannen rond en er werd weinig geflirt.

Vriendelijke sfeer

Ondanks dat het Kurhaus afgeladen was, vond ik het publiek erg rustig. Ja, er werd heel veel gedanst en iedereen was met zijn eigen kennissen aan het kletsen, maakte selfies of vergaapte zich aan de geweldig gestylde danseressen, maar er heerste een vriendelijke sfeer.

danseres-must-kurhausCocktails en champagne in het Kurhaus

MUST is geen low budget avond waar met bier wordt gegooid, dus drinken doe je hier ook in stijl. Je kunt kiezen voor een lekkere mojito in de cocktailbar, flessen Moët of wijn, maar je kunt natuurlijk ook losse glazen wijn of fris bestellen.

Drankjes bestel je bij MUST met een strippenkaart die je ter plaatste aanschaft. Wij kochten een kaart van €30,-, daar kun je vijf wijn mee kopen. En toen kwamen er twee hele lieve meiden langs die op weg naar de taxi ons hun kaart gaven en gingen we aan de mojito.

must-djsMust als je astma hebt

Omdat de feesten steeds in een ruime en hoge ruimte worden gehouden denken wij dat deze avonden goed te doen zijn als je het snel benauwd hebt. In het Kurhaus hadden we in verhouding weinig last van parfum en we hebben maar een stiekeme roker in de zaal gespot. Logisch, met zo’ n ruime rokersruimte buiten, net achter de bar. Er is een keer een rookmachine aangegaan, daar zijn we voor naar buiten gevlucht. Maar er is ook een paar keer frisse lucht ter verkoeling gespoten en dat was juist weer heerlijk. Al met al zijn er slechtere uitgaansplekken als je het snel benauwd hebt.

Eindoordeel

Als je de veertig gepasseerd bent, zin hebt om een avondje lekker ongedwongen te dansen en een excuus zoekt om je mooiste outfit aan te trekken dan is dit een echte aanrader. Neem wel een goedgevulde portemonnee mee.

Beeld: Robert Bot/Image Rebels, Robby Bone

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Volg ons ook op Facebook.com/Airmagazine

Aanbevolen artikelen:

Posted by on oktober 3 2014. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel