|

Parijs, In de buurt van Amélie

In de buurt van de Sacre Coeur en het Place du Tertre ligt metrostation Abbesses. Wij liepen op aanraden van Marie door de Rue de Abbesses en slenterden door het gebied tussen Anvers, Abbesses en Rue d’ Orsel.


Wist je dat?

Het station Abbesses werd al in 1912 geopend.
Het Abbesses is één van de weinige metrostations die nog een beroemde Guimard ingang heeft.
Het station ligt wel 36 meter diep en is daarmee een van de diepst liggende van Parijs, daarom ga je met de lift van het perron naar de uitgang.
Abbesses  is te zien in Amelie, de werktitel voor de film was dan ook Amélie des Abbesses.

Le Clair de Lune
“  Ook zo’ n ouderwetse buurtkroeg waar ik bijna iedereen iedereen ken. Ik heb jaren vlakbij de Sacré Coeur gewoond, dus als ik in de buurt ben ga ik  even naar Le Clair de Lune. De koffie is goedkoop en het personeel vriendelijk en dat is beide uitzonderlijk te noemen in Parijs. O en ze hebben net als in Aux Folies heel toffe neonlichten!”
1 Rue Ramey
75018 Paris

abesses-airmagazine-tipLe Boudoir de Marie
“Hoogwaardig fifties pin-up kleding en lingerie. Marie ontwerpt en maakt van grappige stofjes haar eigen lingerie en kleding die Haar winkel is schattig en voelt als een echt boudoir.”
Ook de accessoires zoals te geweldige plastic kersen oorbellen, schattige hoedjes en fascinators kun je gewoon niet laten liggen!
47 bis rue d’Orsel
75018 Paris

 

Chez Mamie
“Een van de beste tweedehands shops in Parijs. Het is er niet echt goedkoop, maar ieder stuk is een verzamelaars object. Ze hebben ook een tweede winkel, Mamie Blue voor nog meer keus.”
73, rue de Rochechouart
75009 Paris
(Mamie Blue: 69, rue de Rochechouart)

Bleu Noir
“Een tattoo shop èn galerie onder hetzelfde dak. De Bleu noir tattoo-artiesten  hebben een unieke stijl en behoren tot de beste van Parijs. En hipsters; Pedro- Ed Banger records- Winter, manager van Cassius en ex- manager van Daft Punk laat hier gereld een verse tattoo zetten. Hun heren t-shirts zijn ook echte must- haves.”
25 rue Durantin
75018 Paris

Posted by on augustus 17 2011. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021