|

Parijs; perfect voor een citytrip

Of je een kunstliefhebber bent, van mode houdt of dol op zoetigheid bent, Parijs is een stad waar voor iedereen wel wat te vinden is. Om je citytrip zo leuk en bijzonder mogelijk te maken hebben we kort wat tips voor je op een rijtje gezet.

Het mooiste van Parijs
Authentieke winkeltjes met versgebakken baguettes, prachtige straatjes,  lichtjes op de Seine; Parijs is een stad waar Amerikanen hun hele leven van dromen. In ontelbare films èn Sex and the City figureert het romantische Parijs. Vergeet niet dat filmmakers je vooral de onbekende en chique buurten laten zien, dus wil je het “echte ” Paris zien, hou je plan en woordenboek bij de hand en hou Air deze en volgende week in de gaten voor de meest geweldige  adresjes die we samen met Parisienne Marie Blanco Hendrickx (Aka Mijn Schatje) voor je verzamelden.

Do:
Zorg dat je een medisch paspoort bij je hebt en een franstalig lijstje met alles wat je niet mag eten en drinken.
Eten en drinken is nergens in Parijs goedkoop. Dus koop op straat een flesje water bij de illegale verkopers die bij de Tuileries staan en haal eten bij de Mac Donalds( Grote voordeel; als je een voedselallergie hebt zoals ik en je weet wat je er mag zit je altijd goed) . Of ga echt luxe bij Fauchon, Ladurée of Kong zitten en geniet er van.
Ga met warm weer net als de rest van de Parijzenaren in het parc Buttes de Chaumont zitten. Of  neem plaats op een van de stoeltjes in de Jardins de Tuileries en eet daar je croissantje op.
Kies handige, platte  schoenen uit om mee te nemen. Parijs is niet zo groot als bijvoorbeeld Londen, maar ongemerkt loop je toch heel wat kilometers.
Onderhandel met de straatverkopers bij het Louvre en neem zo ‘n leuke Eiffeltoren mee voor op je boekenplank. En zo’n sleutelhangertje. En nog eentje voor je bff.

Don’t:
Vermijd het overvolle Place du Tertre en de hysterische Champs Elysées.
Bestel geen “Tartare”. Je krijgt geen hamburger, maar rood, rauw vlees  Een burger is dan juist weer een hamburger met broodje.

Going and being there
Ga met de TGV, vanaf Rotterdam CS ben je er binnen3 uur. Ik boekte een retourtje voor €179,-
Overnachten in Parijs is duur. Via sites als easytobook vind je de net iets goedkopere hotels. Let erop dat je een kamer boekt waar de ramen open kunnen, geen vloerbedekking ligt enz. Dan ben je ’s morgens weer fris!
Of boek via sites als Airbnb of Wimdu.
Koop een carnet van 10 tickets voor 12,50 zodat je overal met de metro heen kunt.

Waar je de mooiste kleding shopt,  de  leukste kaaswinkeltjes vind en cafeetjes vind waar de geest van Piaf nog rondwaart lees je later deze week op www.airmagazine.nl!

Posted by on augustus 9 2011. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021