|

Romantisch München

Nu het hooikoortsseizoen aanbreekt zijn er twee goede vakantiebestemmingen: aan zee of in de stad. En ga je voor de citytrip, dan is veelzijdig München een goeie keuze om te shoppen, architectuur te bewonderen of… te watersporten.

Stedentriptip: bezoek eens de oosterburen

Onze Germaanse buren zijn nog steeds niet erg geliefd bij de meeste onder ons. Het vooroordeel is dat de Duitsers niet van die romantische steden hebben als de Fransen of Belgen, of niet zo hip zijn als de Noren of Zweden. Of dat het reizen niet zo gemakkelijk is als bij de Engelsen. Maar geloof me daar is niets van waar!

Bier, Bratwurst en Brezen

Oke, oke, ik moet eerlijk bekennen dat ik ook lang niet altijd Duitslandfan ben geweest. Bij mij zat de belemmering voornamelijk in de taal. Geen Duitser die ook maar Engels spreekt. Maar dat verandert langzaam maar zeker. Vooral de jongere generatie schakelt moeiteloos of in het Duits, en in de grote steden zijn ook genoeg menukaarten te vinden in het Engels, en soms zelfs Nederlands.

munchen-stedentrip-hoikoortsVan boetiek tot barok

Mijn favoriete Duitse stad is Munchen. De sfeer, de mensen, de stad, de ligging tegen de Alpen aan, eigenlijk is er niks wat ik niet leuk vind aan deze stad. Je kunt er naar hartenlust winkelen, van de hipste modemerken tot schattige kleine lokale boetiekjes. De stad staat vol met barokke gebouwen en kerken, musea voor ieders smaak.

Englischer Garten of biergarten

En ben je de drukte zat? Dan ga je naar de Engelse tuinen, een gigantisch park met een riviertje dat zo schoon is dat je er zomers heerlijk in kunt zwemmen. Als je honger hebt gekregen, of je bent toe aan authentiek Duits bier, bratwurst en brezen, dan loop je naar de Japanse toren, waar een biergarten is. En heb je geluk, dan speel de lokale blaaskapel hoempapamuziek. (Je kunt natuurlijk ook ‘gewoon’ eten in een Europees restaurant met ‘normale’ muziek.)

Een ander groot voordeel vind ik het makkelijke metrosysteem. Hiermee wordt iedere grote stad bereisbaar zonder dat je kilometers hoeft te lopen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on april 7 2013. Filed under Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel