|

Rome: één groot openluchtmuseum

Rome: één groot openluchtmuseum

bag-i-love-romeTweeënhalve dag Rome: zo weinig tijd en zoveel te zien! Waar begin je en wat mag je absoluut niet missen? Het Colosseum ligt voor de hand en dat mag je ook zeker niet missen. Het werd in 80 na Christus geopend en is ontzettend goed bewaard gebleven. Ga er vooral ook naar binnen. Vervolgens kun je lekker rondbanjeren over het Forum Romanum en je wentelen in de sfeer van de oudheid.

Wist je dat:

Er in Rome 3 miljoen mensen wonen.
Rome gebouwd is op 7 heuvels aan de rivier de Tiber
Niet keizer Augustus maar keizer (Tibus) het Colosseum heeft geopend. Om dit te vieren liet hij wel 10.000 dieren slachten.
In 2007 het Colosseum tot een van de zeven wereldwonderen werd gekozen.

La Dolce Vita-trevifonteinRome is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Probeer dan ook zoveel mogelijk te voet te doen, zodat je steeds weer wordt verrast door al het moois wat je onderweg tegenkomt.  Ga een kijkje nemen bij het Pantheon om het licht door de beroemde opening in het dak te zien vallen. En de Trevifontein, een van de beroemdste fonteinen ter wereld, mag je ook niet missen. Beroemd uit vele filmscènes, maar vooral uit La Dolce Vita. Na het vallen van de avond is de fontein prachtig uitgelicht.

Vaticaan-basiliek-romeVerder kun je Rome niet verlaten zonder een kijkje te hebben genomen bij de Sint Pieter in het Vaticaan. Van de vloer tot aan het kruis op het dak is de basiliek met zijn 136 meter maar liefst drie keer zo hoog als het Colosseum. Prachtig om te zien, van binnen en van buiten. Je kunt de binnenkant van de Sint Pieter ook laten voor wat hij is en de leuke winkelstraten in de buurt van het Vaticaan gaan verkennen. Loop eerst nog wel even naar de linkerkant van de Sint-Pieter waar de Zwitserse Garde de dienstingang bewaakt. De Garde is herkenbaar aan de gekleurde clowneske pakken en dat ziet er zo gek uit, dat mag je eigenlijk niet missen!

Volgende keer krijg je 7 tips voor het andere Rome. Het Rome wat je niet snel op de kaart zal vinden!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on april 5 2011. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

 Sint 2020 Sint 2020
GezondheidGezondheid