|

Tip: kerstmarkt in Bremen

Ik heb de uitdrukking donkere dagen voor Kerst nooit begrepen. Als Sinterklaas het land uit is, mag de kerstboom en allerlei gezellige kerstverlichting weer tevoorschijn komen. En is de tijd van de Duitse kerstmarkten. Het beste moment voor een stedentrip naar onze oosterburen!

 Glühwein en bratwurst

De Duisters zijn altijd uitbundiger dan wij nuchtere Hollanders. En zo helemaal met Kerstmis. Misschien komt het omdat zij geen Sinterklaas vieren, maar Kerst is bij hun zo’n beetje het feest van het jaar. Vanaf ongeveer de laatste week van november is in elk zelfrespecterend Duits dorp een kerstmarkt te vinden. Deze blijven de hele adventsperiode staan. De meeste markten bestaan uit allerlei houten huisjes waar je kerstspullen kunt kopen. En je kunt opwarmen met glühwein of een bratwurst.

kerstmarkt-bremen-kraampjeKerstmarkt in Bremen

Een van de gezelligste en mooiste kerstmarkten hebben ze in Bremen. Groot voordeel van deze stad is dat de kerstmarkt redelijk wijds is opgezet. Hierdoor voelt de kerstmarkt redelijk rustig aan. Maar met de 180 kraampjes rondom het Stadhuis heb je genoeg te zien en te kopen. En wil je nog meer kerstspullen? Ga dan naar Weihnachtstraume, een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 15 2014. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel