|

Tweede editie van het Food Film Festival succes

Ondanks het feit dat het weer iets minder was dan vorig jaar hebben we wederom genoten van het Food Film Festival in Amsterdam. Het gezellige marktje dat opgezet was op het plein voor Studio/K, de vele fascinerende films, de watertandende workshops en natuurlijk van alle lekkere versnaperingen.

airmagazine,astma,allergieAmbachtelijke markt vol eerlijk eten
Het Timorplein was ingericht als een waar boerenmarktje met allerlei stands vol eerlijke en lekkere producten. Ondanks het wat koudere weer werd gretig gebruik gemaakt van de ijskraam van Gimme Pops waar je geweldige ijsjes kon proeven als Carrot Cake of Berry Basil. Als dat je zoete trek niet had gestild kon je ook genieten van een heerlijke brownie van het Vlaamsch Broodhuys. Of had je meer zin in hartig kon je onder andere terecht bij Fifteen voor een pastagerecht.

Verantwoorde films
Waar het natuurlijk om draaide afgelopen weekend waren de films. Films over sushi zoals Jiro, Dreams of Sushi en Sushi: The Global Catch, films over de globale marktwerking van eten zoals Seeds of Hunger en nog vele andere. Allen waren ze treffend en intrigerend. Een opvallende vonden we Big Boys Gone Bananas, een documentaire over hoe de multinational Dole probeert te voorkomen dat een kritische film over hun Nicaraguaanse werkers, Bananas, getoond wordt. Bijzonder indruk- en zorgwekkend.

Nieuwsgierig geworden naar de films en documentaires? Het themakanaal HollandDoc zendt de komende week nog een aantal foodfilms en –docu’s uit.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

[nggallery id=18]

Aanbevolen artikelen:

Posted by on maart 20 2012. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Tweede editie van het Food Film Festival succes”

  1. wat ben ik hier benieuwd naar: Jiro, Dreams of Sushi en Sushi: The Global Catch

    • Die van mij is per ongeluk in de onwegenste mail terecht gekomen en toen ik moest wachten op een reactie van mijn oom en tante die helemaal weg van koken zijn is de mail automatisch verwijderd, terwijl ik mijn familieleden speciaal had gemaild voor hun adressen..Any chance dat ik ze alsnog blij kan maken?Groet,Linda

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...