|

Vietnam, een avontuur

Vietnam. De plek van honderdduizend toeterende scooters, ijverige mensen, versmarkten met kleurige groenten en tropisch fruit, heerlijke geuren van pannen Pho, adembenemende landschappen en rijke cultuur. Maar ook de plek met een van de grootste kloven tussen arm en rijk. Het land waar mijn roots liggen.

Hoi An
Breng zeker een bezoekje aan Hoi An. Dit sfeervolle havenstadje ligt aan de kust van de Chinese zee en zeker de moeite waard om te bezoeken. Met de Japanse brug, kleermakers voor mooie maatpakken en mooie lampionstalletjes is dit het perfecte stadje om bij zonsondergang rond te slenteren hand in hand. Je proeft en ervaart de sfeer van een intiem, karakteristiek stadje  hier goed.

Ho Chi Minh
Voor heerlijk materialistisch shoppen is Ho Chi Minh goed aan te raden. Vooral de grotere, luxere malls met bijbehorende airco (noodzakelijk om het heftige shoppen draagbaar te maken) en de schone toiletten zijn perfect om al je spaargeld erdoorheen te jagen. Prijzen zijn wat goedkoper dan in Europa, vooral van een aantal bekendere kledingmerken als Converse, Levi’s etc.

Trung Nguyen
In Vietnam heb je overal een koffie – en thee keten genaamd Trung Nguyen. Allerlei soorten koffie, thee, milkshakes, vruchtensappen en taarten en snacks. De perfecte bijtanker na een dag sightseeing of shoppen. Gratis wifi, als je erom vraagt. De citroenmilkshake is definitely worth trying!

Do
Eet met de locale mensen mee bij kleine mobiele eettafeltjes op straat. Deze zogenaamde mobiele mini restaurantjes bieden qua smaak en authenticiteit het lekkerste eten. Qua hygiëne is dit iets minder, maar dat is overal in Azië.


Trek de stoute schoenen aan en probeer onbekend eten en drinken uit. Je zult verrast zijn door de nieuwe smaaksensaties die je zult ervaren.

Don’t
♣ Neem niet teveel kleren mee. Kleding in Vietnam is erg goedkoop, dus voor de koopjesjagers en fashion liefhebbers onder ons is dit hemel op aarde.

♣Neem geen muggenspray en middeltjes mee vanuit Nederland. Er zijn goede antimuggensprays en crèmes te koop in Vietnam, afgestemd op de muggen daar.

♣ Stel je vooral flexibel op, Vietnam is een beetje een avontuur. Spannend en soms ook heel anders dan het Westen.

Going and being there
Tijdens de laagseizoenen zijn de vliegtickets redelijk betaalbaar. Gedurende het hoogseizoen kan de prijs zelfs verdubbelen. Hou ook rekening met het regenseizoen die met name in mei is.

Klimaat
Vietnam is erg stoffig en kan benauwd zijn, vooral in de grotere steden dus goede zonnebrandcrème is een must. Reis je veel op een scooter is een mondkapje ook geen overbodige luxe voor de mensen met stof allergieën. Tropische temperaturen boven de 30 graden is heel gewoon en tijdens de regenseizoenen is het vochtiger en benauwder. In de grote steden is veel smog.

Eten
Vietnam staat bekend om de verse kruiden die veelvuldig worden gebruikt in bijna elk gerecht, denk dan hierbij aan koriander, sereh, munt, basilicum, peper, chili’s. Vissaus is ook een basisingrediënt, hou daar rekening mee als je naar Vietnam gaat!

Vietnam is zeker de moeite waard als je op zoek bent naar avontuur, nieuwe smaken, ervaringen en prikkelingen van de zintuigen en smaakpapillen.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on juni 17 2011. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...