|

Zie, hoor en proef China op de Kaap

Van 1 t/m 3 juli staat het Deliplein in Katendrecht helemaal in het teken van het 100 jarig jubileum van de Chinese migratie naar Nederland.

CODK-rotterdamVan Cooking up Stories tot afscheidsfoto
Tijdens een uiteenlopend programma zie, hoor en proef je het China van vroeger èn de huidige Chinese cultuur: bezoek de expositie Afscheidsfoto, kom meer te weten over de Chinese eetcultuur in Cooking up Stories, volg een workshop kalligrafie en geniet van films onder de sterrenhemel. Het hoogtepunt van het jubileumfeest vindt plaats op 2 juli tijdens ‘Deliplein goes China’. Een middag vol workshops, demonstraties, muziek en natuurlijk eten! Het programma wordt om 13.00 uur op een bijzondere manier geopend. Hoe? Dat blijft een verrassing. Maar als bezoeker waan je je meteen in oosterse sferen.

In het hele land wordt dit jaar stil gestaan bij het 100 jarig jubileum van de Chinese migratie naar Nederland. Wat veel mensen niet weten is dat de eerste Chinezen op Katendrecht aankwamen. Dit bijzondere feit moet natuurlijk groots gevierd worden op de plek waar het allemaal begon: op de Kaap in Rotterdam-Zuid.

china op de kaap-party

Betoverend Chinatown
Het Deliplein wordt in samenwerking met de lokale ondernemers omgetoverd tot een echt Chinatown. Er is voor jong en oud van alles te doen en te beleven. Je kunt leren Chinees bloemschikken, meedoen aan een theeceremonie en deelnemen aan een culinaire wandeling. Filmfanaten wanen zich tijdens de openluchtbioscoop eventjes in China. Culinaire durfals leren meer over de Chinese keuken èn kunnen natuurlijk van alles proeven. En diegene die altijd al wilde weten waarom mensen een tatoeage van een Chinees karakter hebben kunnen terecht bij Tattoo Bob voor de expositie My Chinese Character Tattoo.

Meer informatie over het jubileumfeest staat op www.chinaopdekaap.nl

Datum:                         1 – 3 juli 2011

Plaats:                         op en rondom het Deliplein en in het China op de   Kaaphuis (Delistraat 30)

Toegang:                      Gratis

Aanbevolen artikelen:

Posted by on juni 22 2011. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel