|

Aloë Vera tegen astma

Alöe Vera is in de afgelopen jaren mijn persoonlijke wondermiddel geworden. Een product dat heil brengt tegen allerlei soorten ziektes, kwaaltjes en klachten. De Arabische plant blijkt dé oplossing te zijn voor veel van onze problemen. Met de zomer in aantocht heeft Aloë vera een verfrissend en verkwikkend werking maar hoe komt dat eigenlijk?

Hoe ziet Aloë Vera er uit?
Aloë Vera is een plant met een gemiddelde hoogte tussen de 30 en 50 centimeter en een breedte van ongeveer zeven centimeter. Het is een harde en houterige plant die onderaan de basis stevige vertakkingen bevat.

Waarom helpt Aloë?
Aloë helpt omdat de plant minstens zes antiseptische bestanddelen bevat: lupeol, salicylzuur, phenol, ureumstikstof, kaneelzuur en zwavel. Dit verklaart waarom Aloë Vera verschillende in- en uitwendige infecties kan genezen. Sommige substanties zijn ook zeer effectief als pijnstiller.

De werking van Aloë Vera
Er zijn honderden wetenschappelijke studies gewijd aan de werking van Aloë Vera. Een paar voorbeelden van deze werkingen:
Pijnverlichting van gewrichten en spieren
Natuurlijk reinigingsmiddel
Antipruritisch (stopt jeuk)
Breekt dode cellen af en verwijdert deze inclusief pus onder andere bij acne
Brengt vocht in het weefsel
Anti inflammatoir (vermindert zwelling, roodheid en het gloeien neemt af)
Aloë vera is bijzonder veilig en heeft geen bekende bijwerkingen

anti-inflammatoir-reinigingsmiddel-aloevera

Aloë en astma
Ongeveer 57% van astmapatiënten heeft baat bij het gebruik van natuurlijke behandelingen. Er bestaan manieren om de kans op een astma-aanval te voorkomen, door deze natuurlijke producten of behandelingen. De beste behandelingswijze is het gebruik van Aloë Vera.beautyproducten-met-aloe-vera Dit komt door het anti- inflammatoir effect. Een recente studie wijst uit dat de anti- inflammatoire onderdelen de stukjes tackelt die een astma-aanval triggeren.

Reinigingsmiddel
Het mocht misschien al duidelijk zijn: ik ben fan. Bij de woorden Aloë Vera word ik al warm en sta ik al snel met het potje of flesje in mijn handen bij de kassa. Mijn eigen favoriet komt van de Tuinen. De dag- en nachtcrème (in één potje! ideaal dus), de milk, lotion of de scrub: ik ben er helemaal weg van. Zeker in de zomerdag is het fijn wanneer je huid gloeit of erg heet is na een dag in de zon. Je voelt direct het verschil en vervelende plekjes op mijn gezicht verdwijnen binnen no time. Het was zelfs zo erg dat ik tijdens mijn stageperiode in Laos, ik Daniëlle vroeg om potjes mee te nemen. En het was het waard!

Posted by on juli 7 2011. Filed under Beauty, Fashion/Beauty, Infotainment, Media/Infotainment, Nader onderzocht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Aloë Vera tegen astma”

  1. Jaaaaaaa, dat kan ik me nog herinneren! Hahaha echt te bizar: ik dacht, dat ga ik als reactie geven op dit stuk en dan staat het er gewoon in!

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid