|

What’s in my bag:Rose Mentink

whats in my bag-airmagazine-astma-allergie

Lezeressen gunnen ons regelmatig een blik in hun tas en vertellen wat ze allemaal bij zich hebben en waarom. Van ventolin tot Vogue en van camera tot concertkaartjes, jij kunt hier op Airmagazine meekijken. Of je eigen foto’s naar ons mailen! What’s in your bag?

What’s in my bag: Rose Mentink, journaliste.

looty-bag-airmagazineMijn tas is een Anne Looty, dat is een Nederlandse tassen ontwerpster, die hele mooie ruige tassen maakt. Deze tas is gemaakt van allemaal lapjes leer. Dat zie je wel vaker, maar niet op deze manier, in mijn tas is het leer van verschillende kleuren, soorten en vormen. Tassen zijn wel belangrijk, voor de wat serieuzere dagen heb ik een serieuze tas. De Looty tas is meer voor mijn Rock ’n Roll look.

airmagazine-astma-rose-mentinkVan tas wisselen is altijd wel een dingetje bij mij, want ik moet al die rotzooi van de ene tas overzetten in de ander. Ik heb altijd mijn recorder bij me, als journalist is dat wel zo handig. Natuurlijk kan ik ook opnemen met mijn telefoon, maar zo’n ouderwets recordertje werkt veel fijner. Dat gele tasje is voor mijn Ventolin, ik heb bewust een knalgeel tasje daar voor gekozen, dat vergeet je niet zo snel namelijk. Tenminste, vorige week vergat ik mijn medicijnen wel. Ik ging de stad in en zat met gierende longen op de fiets. Ik ben naar een huisarts gegaan om even een pufje te vragen, daar doen huisartsen gelukkig niet moeilijk over.
Dat roze dingetje is een fietslampje van Knog, veel mooier dan die lelijke Hema dingen. Dan is er dat kleine blauwe blikje en de witte tube, allebei zijn het killer-lipbalms, het blikje is Rosebud salve en de tube is Eight Hour repair cream, beide gebruik ik sinds mijn modellentijd. Tegenwoordig neem ik ze ook mee op de racefiets, reuze grappig als ik tijdens training wil stoppen op even wat op te doen, of die mooie  glimmende lippen tijdens een wedstrijd.

cervelo-giroditalia-astmaMijn sleutelbos, met het gele truitje van de Tour de France die in 2010 in Rotterdam startte. Ik ben gaan kijken bij de proloog en daar kreeg je zo’n sleutelhanger geloof ik. Het sleuteltouw is van Cervelo. Tijdens de start van de Giro d’Italia ging ik kijken bij de bus van de Cerveloploeg en raakte in gesprek met een mechanieker. Hij gaf me een sleuteltouw en een t-shirt van de ploeg. Hij was wel een beetje verbaasd dat ik niet met hem wilde zoenen, maar kom op zeg! Zoenen voor een sleuteltouw?!

ride-with-rose-airmagazineIk heb zo’n klein computertje, zodat ik dag in dag uit op elke plek kan werken. Ik ben bezig met een boek over de Tour de France en dat is een enorme klus. Als ik met de trein ergens heen ga zit ik vaak nog wat teksten te redigeren.

voedselallergie-allergie-astma-airmagazine

Een badmuts in mijn tas, alsof ik zo’n actief zwemster ben. Afgelopen zomer ben ik gaan zwemmen omdat ik door een blessure niet meer kon wielrennen. Inmiddels zit ik weer op de fiets, maar die maffe badmuts gaat nog steeds mee in mijn tas. Ik weet eigenlijk niet waarom. Ik zal het ding eruit halen. En mijn bril natuurlijk, ik heb een nieuwe op het oog, vooral nu brillen steeds hipper worden. Lenzen zie ik niet zitten, ik vind dat gefriemel in mijn ogen eng.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? 
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on maart 21 2012. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, What's in my bag?. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “What’s in my bag:Rose Mentink”

  1. hahaaha. die badmuts. ja in mijn tas zit nog steeds een metrokaartje van Parijs.

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel