|

Tonijnsalade Italian&style

Airmagazine tovert weer een nieuw recept op tafel.  Een Tonijnsalade sandwich met een vleugje Italiano.  Er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk in de keuze van de ingrediënten als mede de keuze voor het brood.  Wij hebben gekozen voor de knapperige  bite van afbakbrood. Voor studenten is deze lunch ook budgettair erg lekker.

Wat je misschien nog niet wist over tonijn:

In de States waar de Tuna fish sandwich al tientallen jaren is ingeburgerd,
noemen ze het ook wel de “the mainstay of almost everyone ‘s childhood”
en “the staple of the snatched office lunch for a generation”.

52% van de verkochte blikjes tonijn wordt gebruikt om deze heerlijke tonijnsandwiches te maken.

Vanwege een hoog kwikniveau, (tonijn zit hoog in de voedselketen) , is het voor zwangere vrouwen en borstvoedende moeders af te raden veel tonijn te eten.

De herkomst van Italian style sandwich is niet precies te duiden, maar zal te maken moeten hebben met  de grootschalige migratie van de Italianen tussen 1880-1914 die hun geluk kwamen beproeven in de States de reden van deze migratie waren de lage lonen en hoge belastingen in Italië. Daarnaast was Italië een van de meest overbevolkte landen van Europa.

Bereidingswijze:

Maak eerst de mayonaise of haal het uit een pot en doe een aantal van 3 eetlepels (meer kan altijd nog) in een kom
laat de twee blikjes tonijn uitlekken in het vergiet en open een blik maïs
vergeet de oven niet aan te zetten als je met afbakbrood werkt tonijn bij de mayonaise doen en een paar eetlepels maïs toevoegen  snijd de olijven fijn, een stuk of tien is voldoende
maak het geheel op smaak met zout,  zwarte peper en knoflookpoeder
knip een blad koriander fijn, bij gedroogde koriander is een halve theelepel voldoende
was een paar blaadjes ijsbergsla in koud water en laat ze uitlekken
ondertussen haal je de broodjes uit de oven, ondanks dat het nog niet in de bereidingswijze stond dat je ze in de oven moest doen
beetje laten afkoelen, opensnijden, smeer dik de tonijnsalade erop en leg er een paar mooie sla blaadjes tussen
steek een prikkertje met vlaggetje door de sandwich als je bezoek hebt.

VIS: Kan ernstige reacties veroorzaken, waaronder de anafylactische schok.
Dit gerecht is dan ook af te raden voor mensen die ervaren of vermoeden dat ze hier niet goed op reageren

Aanbevolen artikelen:

Posted by on augustus 30 2010. Filed under Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...