|

Gezocht:longontsteking

Gisteren startte een unieke meting van het aantal longontstekingen in Nederland via www.degrotelongontstekingmeting.nl. Dit initiatief is erop gericht om een zo actueel en precies mogelijk beeld te geven van het aantal gevallen van longontsteking. Een dergelijke meting heeft in Nederland nog nooit eerder op een zodanig grote schaal plaatsgevonden.

Wat is longontsteking?
Longontsteking is een ernstige luchtweginfectie, waarbij de kleine luchtwegen en de longblaasjes ontstoken raken. Door de ophoping van vocht en ontstekingscellen ontstaat een zwelling, waardoor de opname van zuurstof uit de longblaasjes bemoeilijkt wordt.Je herkent een longontsteking o.a. aan:
Hoest met pijn bij diep ademhalen
Koorts
hoofdpijn
zweten
vermoeidheid
verminderde eetlust
Jaarlijks wordt gemiddeld bij acht tot vijftien per 1.000 mensen een longontsteking vastgesteld. Per jaar worden meer dan 35.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis in verband met een longontsteking. Dit aantal neemt toe.

Waarom een meting
longontsteking-meting-in-nederland Naast de meldingen van het Nederlandse publiek, worden ook huisartsen gevraagd om gevallen van longontsteking in hun praktijk te melden via de website. Behalve het aantal mensen dat een longontsteking heeft geven de gegevens ook inzicht in de mogelijke relatie tussen longontsteking en factoren als griep, weersgesteldheid, seizoensinvloeden en allergieën.

Longontstekingmeter worden?
Aanmelden als longontstekingmeter kan via de website . Voor de meting wordt gevraagd om een korte vragenlijst over longontstekingverschijnselen in te vullen. Aanmelden kan ook als men geen ziekteverschijnselen heeft (gehad). De longontstekingmeter wordt op de hoogte gehouden van de meting d.m.v. een digitale nieuwsbrief. Daarnaast ontvangen zij een oproep om verschijnselen te melden als daar aanleiding toe is; dit kan anoniem via de vragenlijst op de website.  Kijk voor meer informatie op www.degrotelongontstekingmeting.nl

Posted by on november 15 2011. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Gezocht:longontsteking”

  1. Ah, ik ga me aanmelden, thanks voor de tip!

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid