|

Gezonde kerstcadeautjes

Met kerstmis is het natuurlijk traditie om kerststol op tafel te zetten en je naast het zes gangen diner ook nog vol te eten met amuses, extra veel bij de koffie, hapjes bij de borrel.Om nou te zeggen dat dit gezond is… Nee! Daarom kan je nu een klein beetje tegenwicht geven met deze cadeautjes!

Muntthee in zelfgemaakte theezakjes

Verse muntthee is altijd een aanrader, gewoon wat heet water met een paar blaadjes munt en je hebt een heerlijk natuurlijke thee. Deze blaadjes zijn het makkelijkste te kopen als een compleet muntplantje, maar losse blaadjes zijn ook te koop in een pakje bij de supermarkt. Een plantje is te koop bij bijvoorbeeld de groentenboer, sommige tuincentra of bij de Albert Heijn.

gezond-kerstcadeau

Verse kruiden en plantjes

Naast muntplantjes zijn er natuurlijk ook allemaal andere soorten plantjes die hartstikke lekker en handig zijn bij het koken. Een bosje bieslook of tuinkers in de keuken staat hartstikke gezellig en is lekker in de pasta of bij je kaas op brood. Weet je nou niet wat je vriendin lekker vindt of waar ze allergisch voor is? Dan kan je nog altijd een speciaal kweekschaaltje cadeau geven waarin ze zelf haar kruiden kan kweken. Deze is te kook bij de Dille en Kamille, en hartstikke leuk om je plantjes in te hebben staan omdat je de worteltjes kan zien groeien en makkelijk kan schoonmaken door het zeefje eruit te halen.Of maak een leuke verpakking voor bijvoorbeeld tuinkers.

tuinkers-diy

Een sport uitproberen

Naast gezond eten is samen een keer een nieuwe sport uitproberen ook erg leuk en gezellig. Dit is vooral leuk om te geven als je loodjes trekt of gewoon een keertje voor een verjaardag. Spreek een datum af en probeer iets nieuws uit, ga een uurtje squashen, tennissen, dansen, boksen, aquaspinnen, klimmen of een andere sport die je altijd al een keertje heb willen proberen.

iPod-houder voor onder het sporten

Als je toch iets meer van de traditionele cadeautjes bent kan je het sporten ook aanmoedigen met een speciale iPod-armband die onder het hardlopen je iPod op zijn plaats houdt. Er zijn veel verschillende soorten, ook voor normale MP3 spelers, het is dus wel handig om van te voren even naar het benodigde type te informeren.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 13 2012. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel