|

Waanzinnige WAR vintage reclame

Reclame is van alle tijden. Het verkondigen van een boodschap met als aanzet het volk te overtuigen een artikel aan te schaffen, kent zijn ontstaan in het Romeinse rijk. Een gesponsorde boodschap dient niet alleen om een product te kopen maar kan ook als propaganda worden ingezet. Deze vorm van reclame  is bedoeld om de publieke opinie te veranderen of te versterken.

Misleidend, eenduidig en vaak populistisch van aard, zijn wel de kernwoorden van een goede campagne. Een aantal waanzinnige propaganda posters van de laatste 100 jaar van de Amerikanen, Sovjets, Nazi’s, zie je hieronder. Lang leven de reclame!

1 Afro-amerikaan
Above and beyond the call of duty”
Afro-Amerikanen mochten in het begin van Pearl harbor, wel het land dienen maar alleen als (puinruimers). Maar onder druk van de media en heldhaftige daden, werden ze uiteindelijk en terecht als volwaardige soldaten gezien.
reclame- Afro-Americans

2 Moord
Amerikaanse propaganda poster, die burgers waarschuwt, geen informatie te verstrekken over het leger ten tijde van de tweede wereldoorlog. M.a.w. niet als een vrouw te roddelen.
reclame-vrouw

3 victory bonds
Houd je handen thuis
Na een lange studie over commerciële poster door de Amerikaanse overheid kwam aan het licht dat vrouwen en kinderen in gevaar, het best werkte om de burgerij te sturen. Dit Canadese voorbeeld diende als handleiding voor Amerikaanse propaganda posters.

4 I wish a were a man
“Gee, I Wish I Were a Man”
Ik zou willen dat ik een echte man was, dan zou ik het leger kunnen dienen. Deze poster uit 1917 laat een jonge vrouw in een marine uniform zien.
Bekende-Marine-reclame

5 es lebe deutchland
Lang leve Duitsland!”
Een poster die een directe link tussen het christendom en Hitler laat zien. De duif die boven Jezus verschijnt toen hij werd gedoopt door Johannes de Doper.
reclame-poster-Hitler

6 lang leve de oktober revolutie
Een russiche poster uit 1920. Om de werkbijen een hart onder de riem te steken, om de rest van de wereld ook te veroveren en Rusland te behouden.
ussr-reclame

7 verdedig je land
Wereldberoemde Poster uit 1941 de 2de wereldoorlog
poster-Rusland

8 sovjet propaganda ww2
The Agreement on non-Aggression between Germany and USSR”
USSR reclame

9 overwinning Vietnam
“Overwinning van Vietnam is een zege door solidariteit”
Vietnam war

10 propganda china
“Moeder en kind ontvangen nationale zorg”
Propaganda uit 1954 van het Chinese  ministerie van gezondheid
moeder-kind

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juli 24 2012. Filed under Infotainment, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Waanzinnige WAR vintage reclame”

  1. bijzondere tijd was het nog voor de vrouw in een spijkerbroek

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021