|

Tommy’s girl: Sample sale en koopziekte

air magazine_tommy-hilfiger
Het klinkt vast tegenstrijdig. Maar op eigen risico, gooi ik het er toch gewoon uit. Ik, Tommy’s Girl, ben geen fan van sample sales. Niet omdat ik niet van koopjes houd. Maar vooral omdat ik mijn koopjes gewoon liever uit een ordelijk rek vis, dan dat ik erom moet vechten met mijn buurvrouw.

Toch zijn er ook van die irritant snel verspreidende virussen, waar zelfs ik met mijn gezonde verstand niet onderuit kom. Ken je dat geluidje? Dat standaard bliepje wat je hoort als je een mailtje ontvangt? Nu, stel je dat eens voor in 7-fout, elkaar opvolgend binnen een paar seconden. Op kantoor vaak het teken, dat er een ‘algemene’ en aldus saaie mail binnenkomt. Geen rede tot onrust en vooral daarmee doorgaan waar je mee bezig was. Als je iets echt belangrijks mist, hoor je het snel genoeg.

tommy-samplesaleEen klein kreetje van achter een van de computers, is echter het startschot van hysterie. Als je wijs bent, laat je alles uit je handen vallen, neemt een duik in je tas richting portemonnee en loopt als een kip zonder kop achter de meute aan. Er is een sample sale. Een interne! Zo een die pas 10 seconde van te voren wordt aangekondigd en waar mijn ingebouwde afweerschild totaal bij blokkeert.

En zo komt het dus toch nog wel eens voor dat ook ik, Tommy’s Girl, geveld word door de koopziekte. Aangewakkerd door de adrenaline van anderen. Eigenlijk heb ik helemaal niks nodig. Mijn schoenmaat is 41 in plaats van monstermaatje 39 en in een S-je pas ik alleen nog maar in mijn dromen. En toch krijg ik het voor elkaar om met een tas vol naar buiten te lopen… Huh?

Mijn excuus? Het was bijna gratis – Kan er altijd iemand anders blij mee maken – De feestdagen komen er weer aan – Zo heb ik wat cadeautjes op voorraad…

Het gevolg? Naast mijn eigen al enigszins uitpuilende kledingkast, groeit ook mijn dozen collectie “voorraad’ tot oncontroleerbare hoogtes.

Misschien moet ik toch eens wat minder kopen of moeten er gewoon minder sample-sales zijn?

Posted by on maart 1 2011. Filed under Real life, Real life/Future, Tommy`s girl. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Tommy’s girl: Sample sale en koopziekte”

  1. Haha het klinkt herkenbaar! Mijn bovenbuurvrouw werkt ook bij Tommy en 2 keer per jaar krijgen we een uitnodiging…. dan sta je wel te trekken tussen de rekken! MAAR al wel een paar keer TE mooie dingen op de kop weten te tikken! DAT dan weer wel.

    Oww en je voorraad… ik heb maat 38 en ook geen S… sorry ik kan je niet helpen ;-)

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid