|

De Maarsseveense Plassen

Oldskool recreatiegebied De Maarsseveense Plassen in Utrecht
opende 23 april, een week eerder dan gepland haar deuren!

Iedereen in de buurt van de plassen, maakte de wildste plannen met als grootste wens, ‘aan het water’ terecht komen. Desalniettemin om de al dik een week losgebarsten pollen stroom enigszins te temperen. Nu is de Maarsseveense Plas, (want dat is het eigenlijk) omringd door faciliteiten en speeltoestellen voor de bezoekers.

leuke-plek-watersporten-zomervakantieVroeger kon je hier gratis recreëren, sinds de helft van de jaren negentig wordt het terrein geëxploiteerd en word er entree geheven (momenteel 4 euro voor volwassenen en voor kinderen van 2 t/m 11 jaar 2 euro 50). Ook voor parkeren betaal je een luttel bedrag.

De Maarsseveense Plassen zijn sinds de jaren negentig uitgegroeid tot de grootste ‘strandlocatie’ in de gemeente Utrecht en trekt jaarlijks gemiddeld 80.000 bezoeker in de periode: eerste week mei tot en met de laatste zondag in september en is ieder dag geopend van 09:00 tot 18:00 uur. Al jarenlang is het strandbad een exclusieve bron van inkomsten voor de gemeente Utrecht. Weliswaar worden alle opbrengsten terug-geïnvesteerd in de locatie en de voorzieningen. Er staan bijvoorbeeld overal prullenbakken, rondom verspreid zijn er toiletten met WC-papier, kiosken met allerhande eten en drinkwaren en zonnebrand te koop. Ook zijn er twee EHBO posten op het terrein die beide, altijd, bemand zijn als het bad geopend is. Daarnaast heeft het strandbad ‘Lifeguards’ om de zwemmers te bewaken.

zonnebrand-zonder-parfumWaar moet je bij de Maarsseveense plassen aan denken?
Op de golven na, is het strandbad vergelijkbaar met ‘het strand’. Er is zand en gras om op te liggen en je zwemt in natuurwater. Als je gevoelig bent voor natuurwater is het goed om even de waterkwaliteit van het strandbad na te vragen om te voorkomen dat je ziek wordt. De waterkwaliteit word gemeten door De Stichtse Rijnlanden in opdracht van de gemeente Utrecht. Op de websites van beide organisaties is meer informatie te vinden over de waterkwaliteit van alle recreatiegebieden in de provincie.

Naast zonnebrand neem je uiteraard hooikoortsmedicatie mee. Schat een aantal keer per dag je energiepeil. Zorg dat je genoeg drinkt verspreid over de uren dat je in de zon zit. Eten kan je beter in de schaduw doen. Zout kan verkwikkend zijn, als je in de zon hebt zitten zweten en kastelen hebt gebouwd met je kids. Zorg dat je verkwikt en fris weer achter het stuur kruipt of op de fiets stapt. Je mag thuis pas uitgeblust zijn!

Links voor meer informatie:
♥  http://www.hdsr.nl/algemene_onderdelen/zoeken?ZoeBer=site&srcpage=0&filpage=0&Zoe=waterkwaliteit
♥http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=296734
♥http://nl.wikipedia.org/wiki/Maarsseveen

Posted by on mei 10 2011. Filed under Events, Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid