|

5 tips voor mooi haar

Een paar dagen geleden heb ik mijn haar van donkerblond teruggeverfd naar witblond, niet echt heel gezond voor je haar. Daarom verzorg ik het extra goed. Lees hier een paar van mijn tips om je haar mooi te houden.

Airmagazine-mbfwa-fashionweek
number-1-glitter-goldSatijnen kussen
Wist je dat je haar ook slijt? Vooral als je lang haar hebt heeft het aardig wat slijtage te verduren: van borstels, maar ook van het schuren langs jassen, capuchons, en vooral hoofdkussens! Vandaar deze tip. Satijn is heel glad en zorgt daarom voor zo min mogelijk schuren. Met satijn bedoel ik zeker niet zo’n polyester satijnen geval waarvan je geheid wakker zult worden met een statische pluizenbol. Satijn is manier van weven en zegt niks over waar het van gemaakt is. Zo bestaat er ook katoensatijn, ideaal voor een hoofdkussen. En gewoon te koop op de markt of bij de Hema.

number-2-glitter-goldZilvershampoo en ketchup
Dit is vooral een tip voor iedereen met witblond of blond haar. Zilvershampoo adverteert helaas met een afbeelding van bejaarden met grijs haar erop, maar het is ook zeker voor iedereen geschikt die de gele gloed uit het haar wilt halen. Daarnaast is ketchup een tip voor als je met blond haar veel in chloor zwemt, daar kan het soms wat groenig van uitslaan. Door 5 minuten ketchup in je haar te laten trekken haal je het groene er weer gemakkelijk uit. Gebruik zowel na de zilvershampoo als na de ketchupbehandeling een goede conditioner.

number-3-glitter-goldEet gezond en drink veel water
Gezonde mensen hebben vaak ook gezond haar. Dus de basisregels voor een gezond lijf, gelden ook voor gezond haar: eet goed en gezond en drink veel (water). Voor proteïne is goed voor je haar, aangezien dit een van de bouwstenen voor haar is.

number-4-glitter-goldDouche en badder niet te heet
En spoel je haar na met koud water! Warm water zorgt er namelijk voor dat je poriën open gaan staan, goed voor je huid om alle onzuiverheden eruit te wassen, maar slecht voor je haarzakjes die dan makkelijker haren loslaten. Daarnaast spoel je ook je natuurlijke huidsmeer weg, en hoe vies het ook klinkt, het is essentieel voor mooi haar. Ook zorgt warm water ervoor dat je haarschudden open gaan staan en dit geeft je haar een doffe look.

number-5-glitter-goldWas je haar niet te vaak
Je hoeft je haar echt niet elke dag te wassen. Sterker nog, het is superslecht voor je haar. De enige reden waarom je haar vettig wordt na 1 dag is dat je het te vaak wast. In principe hoef je je haar hooguit maar 1-2 keer per week te wassen. Als je dit een tijdje volhoudt reguleert je hoofdhuid weer vanzelf de benodigde hoeveelheid haarsmeer. Wassen droogt je haar uit, zorgt voor onnodige slijtage, kortom; nergens voor nodig. Zo herinner ik me een interview met Anna Drijver van jaren geleden, toen aan haar gevraagd werd hoe ze toch die prachtige krullen verzorgt vertelde ze dat ze haar haar maar 1 keer in de zoveel weken (!) wast. En zeg nou zelf, dat zijn toch krullen om jaloers op te zijn!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on januari 31 2014. Filed under Beauty, beautytips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021