|

Nostalgie en vrouwelijke chic

Van slow koffie tot zelfgekweekte pompoenen, en van zelfgebreide vesten tot eigenhandig gehakt hout voor de kachel;de crisis leidt tot trends. Op modegebied voert nostalgie de boventoon; we verlangen ongegeneerd naar ouderwetse gezelligheid en grootmoeders tijd.

nostalgie-vintage-trend

Traditie en ambacht als trend

Designers kijken naar een ideaal lijkend verleden, een tijd waarin ambachtelijk werken, eerlijkheid en tradities centraal stonden. De zoektocht naar vernieuwing gebruikt het verleden als inspiratie. Dat brengt hedendaagse combinaties waarbij glamour en decadentie van vroeger passen zoals soberheid van ingetogen kleermakersstijlen. Moderne productieprocessen en technologische mogelijkheden vormen de basis voor de nostalgisch stijlen. Dit resulteerde is de vrouwelijke chic modetrend voor winter 2013-2014.

vintage-trend-romantisch♥ H&m ♥ Zara ♥ Oasis ♥ Oasis ♥ Froufrou’s

Romantisch met borduursels en kant

Romantische nostalgie dat was wat de klok sloeg tijdens de grote modeweken. Heel wat collecties waren dan ook een lofzang over de elegantie van de vrouw. Zo lieten Prada en Rochas zich verleiden door jaren 50 looks van Dior. Ook brachten Gucci, Bottega Veneta, Nina Ricci, Lanvin en Dior een ode aan deze modetrend.

vintage-trend-fifties ♥ Topshop ♥ Steps ♥ FCUK ♥ Ora Kiely ♥ Steps

New Look als nieuwe trend

De vrouwelijk chic stijl is klassiek, een tikkeltje zacht, maar soms ook rauw en bevat de nodige drama. Denk De New Look van Dior met een moderne twist. Het silhouet benadrukt de vrouwelijke rondingen. Denk aan een zandloperfiguur, blote schouders, een ingesnoerde taille en klokkende rokken. Deze modetrend creëer je door het dragen van een mantelpakje met nostalgische jaren 50 invloeden. Maar ook een rok net boven de knie met daarop een sierlijk blouse of een kasjmieren truitje is een optie. Eén van mijn favorieten (en ook te zien in de illustratie) is een jurk met uitwaaierende rok met om het middel een riem, zodat de vrouwelijke vormen extra geaccentueerd worden.

Toch maar eens op een druilerige zondagmiddag in Oma’s kast duiken!

Posted by on februari 19 2014. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews, Featured. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid