|

Uit eten in Zwolle met allergie

Lekker en veilig eten is vaak lastig als je voedselallergie hebt. Afgelopen dagen was ik in Zwolle en ik deel graag de adressen met je waar het diner goed ging.

Waanders in de Broeren

Via Twitter werd ik getipt hier te gaan eten. De boekhandel Waanders is in een prachtige oude kerk gevestigd en heeft een fijn restaurant. Ik heb er twee lekkere boterhammen met kaas gegeten. ( Dat is het enige, weliswaar aangepaste, gerecht dat ik mag van hun kaart) De serveerster kwam gelijk met de allergenenkaart en dacht mee. Een aanrader dus!

voedselallergie-allergenenwet

Sushi in de kerk bij Blue Sakura

Japans dineren is voor mij het meest risicoloos. Dus als ik op pad ga, check ik de sushi restaurants altijd eerst! Ik had, weer via Twitter, over Blue Sakaura gehoord. Deze fijne all you can eat vind je in de voormalige Proosdij in de Bethlehemkerk. Een lekker hoog pand, dus genoeg zuurstof. Wat erg grappig is, je kunt je  gerechten digitaal bestellen via een tablet die op je tafel staat. De bediening is vrolijk en kan duidelijk uitleggen welke kruiden in welk gerecht zitten.

Argentijnse steak bij Vaca Negra

Goed eten in een mooi restaurant met perfecte bediening, wat wil een mens nog meer? Wat ik erg lekker vind en wat allergie wise ook altijd goed gaat is steak. Vaca Negra heeft enorm lekker gegrild vlees waarbij je frites of groente kunt bestellen. Ze werken er met PUL organic meat, 100% traceerbaar.Het vlees is zonder additieven en antibiotica, vers (geen diepvries), 3 sterren beter leven, 100% puur natuur   Ik heb de maiskolf als bijgerecht gekozen. De bediening denkt mee qua voedselallergie en doet niet moeilijk.Oja, de ruimte is erg goed geventileerd, altijd lekker als je overgevoelig bent voor parfums.  Als ik ooit weer in Zwolle ben ga ik hier weer naartoe!

 voedselallergie-uit-eten-zwolle

Diner bij Van der Valk

Ik heb in het Van der Valk hotel Zwolle gelogeerd, want het is goedkoop, schoon en je kunt een balkon bijboeken. Deur open en je hebt alle frisse lucht die je nodig hebt! Vantevoren heb ik mijn  allergie lijst met wat ik wel mag gemaild ( Die is korter dan wat ik niet mag, vandaar) en die hing netjes in de keuken. Nadat ik me kenbaar gemaakt heb staat er een speciale dame voor mijn neus die de hele kaart met me wil doornemen, super! Ik maak een top twee zodat de keuken aan kan geven  of een van de twee gerechten mogelijk is. Mijn eendenborst is lekker, de aangepaste salade is ok. Maar de drie asperges met een kwart maiskolf vind ik wat weinig.
Bij het betalen zie ik op het scherm met enorme letters pinda allergie  bij mijn bestelling staan, heel goed! Wel een puntje van kritiek is de pepermolen met roze peper die op iedere tafel staat.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on januari 3 2015. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021