|

What’s in my bag; Eza

whats in my bag-airmagazine-astma-allergieLezeressen gunnen ons regelmatig een blik in hun tas en vertellen wat ze allemaal bij zich hebben en waarom. Van een it-bag tot een neon clutch en van parfumvrije crème tot  de perfecte lipbalm…

What’s in my bag: Eza Doortmont, schrijfster voor Airmagazine.

Terwijl ik mijn tas omkeer, realiseer ik me toch dat er wel heel veel spullen in zitten. Maar ook dat er weer van alles mist. Een beetje chaotisch ben ik wel. De mix van spullen vertelt prima wie ik ben, wat ik heb gedaan en waar ik ben geweest. Ik vind het bijna eng.

eza-hele-tas-kl

Ik heb eigenlijk bijna altijd een rugzak mee. Dit omdat ik mijn laptop eigenlijk niet kan missen, want overal kan wel gewerkt worden. Om dan een andere tas mee te nemen is helemaal niet handig. Deze tas heb ik gekocht in Canada waar ik van Januari t/m april 2014 studeerde. Het merk ‘Hershell Bags’ is inmiddels ook heel populair in Nederland. Dit is mijn tweede tas van het merk. Omdat het merk Canadees is, was het veel makkelijker om het daar te bestellen. Ik vond de lieve palmboompjes ontzettend leuk. Doordat het echt zo’n rugzak rugzak is, noemde mijn huisgenoot mij altijd Dora the Explorer.

eza-tas-kl
Aan de rits hangt een ding van de Ottawa Senators. De ijshockeyclub van Ottawa. Er staat Charlie op. Omdat ik mijzelf altijd Charlie noemde bij elke koffiezaak die er bestond, Eza gaat natuurlijk niet werken. Mijn Macbook is inmiddels 4,5 jaar oud en dat merk en zie je. Gelukkig heb ik mijn blauwe hoes met een stikker van mijn voetbalclub en een pubcrawl die ik ooit deed.

eza-canada-kl

Verder ontbreekt nooit mijn dikke blauwe Hema portemonnee. Ondanks dat het lijkt alsof ik ontzettend rijk ben, moet ik iedereen toch teleurstellen. Mijn hele portemonnee is nog steeds gevuld met Canadese en Amerikaanse Dollars. Geen euro is er te vinden.

eza-paspoort-kl

Ook neem ik nog steeds mijn paspoort steeds overal mee naar toe, ondanks dat dit sinds vorig week niet meer moet aangezien ik eindelijk mijn rijbewijs heb. Vind het ook wel vet, om te pronken met mijn stempels. Het hoesje kreeg ik van mijn moeder, omdat ze het zonde vond dat hij helemaal kapot ging.

eza-konica-kl

In mijn tas heb ik altijd een analoge camera. Dat het nu toevallig deze is, heeft niet echt een reden. Behalve dat dit rolletje vol moet en dit mijn kleine is. Ik fotografeer bijna alleen maar analoog. Het is inmiddels zo erg, dat toen ik deze foto’s wilde maken ik nergens een sd kaartje kon vinden. Een zonnekap van een hele andere camera zit er ook nog in.

eza-ventolin-kl

Het kleine groene tasje kocht ik als 14 jarige in Amsterdam, mijn moeder vond hem veel te duur. Na zeven jaar trouwe dienst kun je denk ik zeggen dat hij het geld waard was. In mijn tasje zitten ventolin, symbicort, livocab, oogdruppels en hooikoortspillen. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt. En ik ga liever door het leven zonder rode ogen! Toevallig zitten er ook nog armbandjes uit Ghana in.  Een haar elastiekje met knipje, een zakdoek voor in mijn haar en een poloroid foto van een feestje in Canada, komen ook nog uit mijn tas rollen.

eza-perspassen-kl

Qua sleutels zit ik helemaal snor. Naast mijn fiets en huisdeur sleutels, waar ook gelijk mijn ov kaart aanhangt heb ik de sleutels van mijn werk en mijn keycord van de uni in Canada met mijn studentenpas, buskaart en huisdeursleutel (die ik per ongeluk mee heb genomen). Het kleine houten huisje komt uit Zuid-Afrika, waar ik met mijn ouders op vakantie was. De I <3 NY is van toen ik daar alleen was na mijn tijd in Canada.

eza-tas-inhoud-kl

Verder zit in mijn tas mijn Ray-Ban zonnebril en gewone bril. Liever doe ik mijn bril niet op want zonder zie ik prima, maar soms niet. En dan is het toch wel handig om mijn bril mee te hebben. In college of de bioscoop bijvoorbeeld, of als ik auto rijd of super moe ben.

Mijn Ray-Ban kreeg ik voor mijn verjaardag omdat een zonnebril op sterkte toch wel praktisch was. Zo goed zie ik ook weer niet.

eza-bril-kl

Ik heb ALTIJD een waterfles mee. Mijn blauwe koptelefoon gaat ook altijd mee. Dan wel om vrolijke deuntjes mijn oren in te laten stromen, danwel om te bellen naar verre oorden voor een opdrachtgever of mijn studie. Zonder dat alle herrie om me heen me afleid. Verder heb ik altijd, mijn iPhone bij me. Om telefoontjes van een opdrachtgever te ontvangen, maar ook voor al het andere leuke. Tijdens mijn reizen film ik eigenlijk alles met mijn telefoon. Ondanks dat dit strepen hoesje zelfs een val vanaf een fiets op Unter der Linden in Berlijn heeft overleefd, heeft mijn scherm het nu semi begeven en wordt hij af en toe helemaal paars.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on november 5 2014. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Featured, What's in my bag?. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021