|

Interview met patissier Hidde van Dreams of Magnolia

Chelsea Clinton liet voor haar trouwerij een glutenvrije taart maken. En als Nederlandse vrouw van de wereld kun je, net als Bea, bij Hidde van Dreams of Magnolia terecht.

astma-in-de-keukenGrote namen
Hidde van Dreams of Magnolia geeft dit jaar een workshop tijdens het Food Film Festival. Ik vond het tijd om meer over deze smaakmaker te weten te komen. Hidde was chef- patissier bij Landgoed Duin & Kruidberg, hij werkte bij Parkheuvel, bij de Librije en hij begon ruim twee jaar geleden zijn eigen bedrijf, Dreams of Magnolia.

Wat is het grote verschil tussen jouw gebakjes en eentje van de betere buurtbakker?
Ik ben altijd op zoek naar betere en mooiere smaken i.p.v. de eenvoudige en bestaande combinaties te gebruiken zoals de doorsnee bakker dat doet. En ik gebruik andere, duurdere producten, zoals de beste chocolade, van Valrhona

Wat is er uniek aan jouw stijl ?
Zoals je bij ieder gerecht een ander soort wijn drinkt ,zo combineer ik chocolade in een gerecht. Ik werk alleen al met 16 verschillende pure chocolades en ben altijd op zoek naar de perfecte combi. Bij koffie gebruik ik bijvoorbeeld chocolade uit de Dominicaanse republiek en verkies ik Braziliaanse chocolade bij framboos.

Maak je ook macarons?
Ik maak tussen de 1000  en 5000 macarons per week, waaronder met roos. Ook geef ik andere chefs les in macarons maken en misschien ken je mijn macaronmeisjes wel!

Wat is je favoriete macaronwinkel?
Pierre Hermé , vanwege de verfijnde smaken. Ik gebruik zijn recept ook. Hermé was trouwens vroeger trouwens de chef van Ladurée voordat hij voor zichzelf begon.

voedselallergie-patisserie-bruidstaartAls je allergisch bent voor noten, lijk je bijna geen taartje te kunnen eten.Waarom worden er zo vaak noten in gebak verwerkt, is dat omdat het goedkoop is?
Goede noten zijn juist heel duur, maar ze geven een heel eigen karakter en veel smaak aan je gebak. Wel heel vervelend als je met een notenallergie kampt…

Hoe ga je om met klanten die voedselallergie hebben? Stel iemand wil een bruidstaart zonder gluten?
Ik kan alles maken wat je wil, zonder soja, zonder gluten enz. Zeker mijn bonbons en candybars zijn vaak zonder noten. Maar ik kan nooit garanderen dat ik iets maak dat compleet allergeenvrij is als in  zonder kruisbesmetting, omdat ik alles in dezelfde ruimte klaarmaak. Ik werk in opdracht en verkoop niet in een eigen winkel. Maar op bestelling kan ik, afgezien van de kruisbesmetting, van alles maken zonder bepaalde allergenen.

Voor wie zou je ooit nog wel eens willen bakken?
Veel mensen zeggen “De koningin”, maar die eer heb ik al eens gehad. Ik ben een grote fan van de band Tool, die inspireert me enorm. Dus daar zou ik graag voor willen bakken.

Waar kunnen we je heerlijkheden kopen?
Bij House of Caviar in Den Haag en Amsterdam zijn mijn bonbons, candybars en te koop.

Wij komen niet verder dan cupcakes en chocoladetaart. Geef je ook workshops waar we wat meer kunnen leren?
Ik schrijf sinds vorige maand  voor de Delicious. In het blad en op hun site vind je steeds nieuwe updates van mijn workshops,die zijn in Den Haag. Je kunt je nu nog inschrijven voor de workshop van 31 maart en 1 april waarin we paaseieren gaan gieten en we gaan een paastaartje maken.

Win een speciale allergeenvrije taart
Wil je je bruidstaart  alvast bestellen, heb je binnenkort een feestje, wil je meer informatie over de Macaronmeisjes of ben je geïnteresseerd in Hidde ‘s lekkernijen bij je event? Op de website van Dreams of Magnolia vind je meer informatie.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 14 2012. Filed under Food, Food news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Interview met patissier Hidde van Dreams of Magnolia”

  1. omg
    wat krijg ik trek van dit stukje, en wat een coole baan heeft zij. leuk interview!

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid