|

Lustopwekkend eten met Valentijn

Eten dat lust opwekt wordt ook wel een afrodisiacum genoemd. En wanneer kun je dat beter in zetten dan met Valentijnsdag? Airmagazine geeft je een menutip om te koken voor je Romeo. Voor gegarandeerd een heerlijke Valentijnsnacht.

Voorgerecht: oesters
Oesters zijn eigenlijk wel het meest bekend als je over lustopwekkend eten praat. Waarschijnlijk ligt de oorsprong van deze gedachtegang bij Casanova, die oesters als zinnenprikkelend voor de geest en liefde beschouwde.

valentijnsdag-recept-sexy

Tussengerecht: vijgen met honing uit de oven
De opengesneden vrucht zou de oude Grieken hebben doen denken aan de vagina en zodoende is het een afrodisiac geworden. Heerlijk om te combineren met een ander lustopwekkend middel: honing.

Honing schijnt goed te zijn voor zowel testosteron als oestrogeen, beide sekshormonen. En zo verhoog je van beide partners de lustgevoelens. En ook nog eens een leuk ingrediënt voor een sticky spelletje.

valentijnsdag-recept-sexy

Hoofgerecht: asperges met avocado en in knoflook gebakken rundvlees
Asperges hebben natuurlijk een fallusvorm waardoor ze daardoor alleen al leuk zijn om te serveren bij je Valentijnsmaal. Helaas hebben ze ook een klein nadeeltje: niet alles gaat er even lekker van smaken.
De vorm van de avocado deed de Azteken denken aan de vorm van een testikel en waarschijnlijk staat de avocado bekend als libidoverhogend. In knoflook zit een stofje waarvan je bloed sneller gaat stromen. Zorg er wel voor dat je allebei knoflook eet anders wordt er weinig romantiek beleefd.

valentijnsdag-recept-sexy

Toetje: bananensplit met abrikozen en chocolade
Nog een fallusvorm, en ook heel goed sensueel op te eten om je lover met het toetje als toetje het bed in te verleiden. En goed te combineren met chocola of honing. Ja, ja, waar chocola wel niet allemaal goed voor is. Van het eten van chocola krijg je een gevoel van geluk en euforie. En dat helpt je natuurlijk ook om in de stemming te komen. Chocola kun je natuurlijk op allerlei manier serveren. Bij de banaan, of de abrikozen, maar natuurlijk ook als siroop om van je lover af te likken. De oude Grieken waren maar goed in het zien van lichaamsdelen in fruit en groente. De abrikozen stonden symbool voor de weldadige vrouwenkont.

valentijnsdag-recept-sexy

Beeld: annemariesintjago.nl , www.myeverlane.com , delicook.nl , fashionfoodfunforever.nl , webstaurantstore.com

Posted by on februari 12 2015. Filed under Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021