|

De dermatoloog en chocolade-allergie

danielle-airmagazine-allergie-parfumvrij

Ongeveer tien jaar geleden bezocht ik samen met mijn zus met frisse tegenzin een dermatoloog in Assen.

Ik had al mijn hele leven een moeilijke huid, rare plekken in mijn gezicht en jeuk-dermatoloog-allergie-2011soms om onverklaarbare reden jeuk aan mijn voeten. Mijn ouders hadden nooit gedacht dat we allergisch voor iets zouden zijn, het leek gewoon op een droge huid met schilfertjes en dat jeukt nou eenmaal.

Mijn allergische reactie bracht natuurlijk geen levensbedreigende situaties met zich mee.  Zo staat de geur van het vette oranje kleurige zalfje die mijn zusje en ik altijd van de dokter kregen om onze huid vet te houden, nog in mijn neus gegrift; Ik vond dat het stonk en het hielp niet.

Daarom togen mijn zusje en ik richting de dermatoloog in het Wilhelmina ziekenhuis voor een allergie test.  Ik kreeg allemaal kleine prikjes in mijn rug met vloeistof met daaroverheen een hele grote pleister. Ik moest er alles aan doen om niet te gaan zweten, dat kon de uitkomst beïnvloeden.

De dag van de uitslag, eindelijk  mocht de pleister er af want ik had echt heel veel jeuk. De dermatoloog mompelde iets in de trend van: Ja, hmm, zeker, nou, 5, hmm, inderdaad, 9, hmm, nee, 4, hmm, bijzonder. Waarschijnlijk was hij aan het beslissen welke  gerechten hij zou kiezen van de bestellijst van de Thai om de hoek. Ik kon er in ieder geval geen wijs uit.
chocolade-allergie-fuck

Wat ik me nog wel kan herinneren is het gesprek met de dermatoloog:
HIJ: blabla, bla, schaal-en schelpdieren, haar van verschillende dieren, bla,  pollen blabla, bla chocolade….
IK: WAT? Chocolade?
HIJ: Ja, dat staat hier! En ..blabla….allemaal moeilijk….. termijn..Maar je klachten heb je vanwege het gebruik van parfum…
IK: stil…. Parfum?
Hij: Ja, dus je mag nooit meer parfum op.
IK: stil…. En make-up dan?
HIJ: nee, dat ook niet, helemaal au naturel.
IK: stil en toen tranen met tuiten. 
HIJ: nou kom op, zo erg is dat ook weer niet.
IK: Snip, snuit, snotter.
HIJ: succes en tot ziens.

Nou daar stond ik dus buiten, 17 jaar, met alleen een foldertje van producten die ze in het ziekenhuis gebruiken en die ik bij de apotheek kon kopen. Geen chocolade en geen make-up meer, nooit!

Door de jaren heen ben ik er achter gekomen dat ik echt wel keuze had en er kwamen steeds meer producten op de markt die parfumvrij waren. Ik vind eigenlijk dat ik wel aandelen van Clinique zou moeten krijgen want dat gebruik ik dus al meer dan 10 jaar.
smokey-eye-airmagazine-

Een paar jaar later ging ik met een vriend van mij naar diezelfde dermatoloog en hij herkende mij nog!
HIJ: Jij was toch dat meisje die zo hard moest huilen dat ze geen chocolade meer mocht eten en geen make-up meer mocht dragen?
IK: dat klopt, zei ik trots, met glinsterende lippen van de lipgloss terwijl ik een knipoog gaf met mijn Smokey eye.

Ben je ook allergisch voor parfum? Welke producten gebruik jij? Heb je nog tips en trucs die je met ons wilt delen?

Posted by on januari 10 2011. Filed under Danielle on air, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 Comments for “De dermatoloog en chocolade-allergie”

  1. Jahaa! Ik gebruik geïmporteerde producten van Boots, dat mijn lieve zusje altijd uit Groot Brittannië meeneemt, bronzing powder en mascara van Gosh. Oja en poeder van Everyday minerals.

  2. ik heb het idee dat ik een allergie voor chocolade heb, maar weet het niet zeker. Als ik chocolade eet krijg ik daarna heel erg last van maagkrampen. Maar geen idee of ik een allergie heb.

  3. ja, ook ik hebal jaren last van hooikoorts enb allergieën: vooral van parfum en houtrook/uitlaatgassen kan ik flink benauwd worden. Uiteindelijk astma gekregen….Géén bloemen meer in huis: vooral geen lelies en orchideeën, daar krijg ik het pas écht benauwd van!
    Gebruik nu al 5 jaar geen voeding op basis van koemelk (wel lastig), maar soja. Eet veel fruit (geen citrusvruchten!) en groente, weinig vlees. Chocolade vind ik lekker en heb daar gelukkig géén last van! De “feel-good” stofjes werken prima…
    Kijk eens bij apotheken van Mediq voor goedkope, parfumvrije huidverzorgings-artikelen en ook Weleda heeft veel goede spullen voor de huid. Verder levert drogist Kruidvat haarlak zonder parfum en nog meer (goedkope) parfumloze artikelen. Merk Neutral levert wasmiddel, shampoo, zeep enz., maar waarom is alles zo duur? Welke producenten willen producten gaan maken, zonder parfum, parabenen, kleurstoffen enz. zonder duur te worden????

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021