|

Allergisch? Was op 60 graden

Wie zijn kleding wast op een lage temperatuur, kan daar ziek van worden. Bacteriën en micro-organismen gaan niet dood onder de 60 graden en wie de was doet op 30 graden, maakt zijn kleding alleen visueel schoon.

Dat zegt hoogleraar Annelies Bronswijk in het AD. Vooral baby’s en mensen met een lage weerstand kunnen last krijgen van ‘restjes’ in hun kleding. De hoogleraar adviseert mensen om op 60 graden te gaan wassen. Zo worden zeepresten en ziekmakers beter uit kleren gespoeld.

Weetjes over allergie en wassen

Wist je dat de kans op hooikoorts verkleind wordt door het bedlinnen te verschonen? Eventuele pillen worden er zo snel weer uitgewassen. Hetzelfde geldt voor kleding, draag dagelijks schone kleding.
Tapijten en pelsdieren (hamsters, cavia’s en konijnen) vormen een voedingsbodem voor mijten.
Een wollen trui verhoogt het risico op allergie voor huisstofmijt en dieren in vergelijking met katoenen truien, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Sydney in Australië.

Handige tips voor wasmachines:

♥ In de plooien van het rubber van de deur van een wasmachine kan er zich heel wat vuil verzamelen. Met een tandenborstel schrob je het meeste vuil los.
♥ Een aandachtspunt is de doseerbak voor het wasmiddel. Die kan je doorgaans handzaam losmaken en alle vuil verwijderen in een sopje.
♥ Is de trommel volgens jou, vuil dan kan je eens een wasprogramma op de hoogste temperatuur laten draaien. Dat heeft ook als voordeel dat alle bacteriën weggewassen worden.
♥ Net na een wasbeurt laat je ook best de deur open staan zodat alle restvocht kan verdampen.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on september 6 2010. Filed under cleaning tips, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid