|

Des is de keukenkampioen

airmagazine-des-astma-allergie

LOML en ik hebben dus een nieuwbouwhuis gekocht. Dat betekent: een nieuwe keuken uitkiezen. Ik dacht: “Dat doen we even,” maar wist ik veel.

vraagteken-keukenkampioenEen keuken kopen begint al met de vele horrorverhalen van de mensen om je heen. De één die een keuken had gekocht bij bijvoorbeeld de Keukenkampioen en daar lyrisch over was (“En ik heb er ook nog eens 5000 euro van de prijs af weten te halen!!”) en die ander die waarschuwde: “Koop nooit, maar dan ook nooit een keuken bij de Keukenkampioen. Wat een afzetters, na de eerste dag ging er al een la kapot. En ik heb er maar 5000 euro vanaf weten te halen!”.

We liepen willekeurig keukenwinkels binnen. En ik dacht dus dat je gewoon 1 keuken kon aanwijzen “ja, die met dat roze aanrecht en paarse laatjes, die vind ik leuk!”. Dat gaat dus helaas anders.

Je loopt eerst langs al die showrooms. Vervolgens ga je met zo’n keukenkennergastvrouweersteklas (lees: verkoopster) aan de tafel. Die maakt natuurlijk eerst een plattegrond. Hoe groot wordt de keuken? Waar zitten de stopcontacten? Waar moet de afzuigkap zitten? En het aanrecht? En willen jullie een afwasmachine?

Ik had geen flauw idee. Ik wist alleen dat ik een groot aanrechtblad, veel laatjes, een grote oven en een afwasmachine wilde hebben. De verkoopster. Ze glimlachte vriendelijk terug. Waarop ik haar weer heel argwanend terugkeek. Keukenverkopers, ze zijn één van de ergsten had ik al gehoord van een kennis van een vriend van mijn tante.

“Ok, dat kan hoor”, zei ze. “Maar weet je al welke kleur het aanrecht moet hebben? Mat? Of glanzend? En wil je steen? Of beton? Glas? Graniet anders?
En de keukenkastjes, moesten die 2 grote la’s hebben, of 1 la, en 3 kleintjes? Of toch een apothekerkastje? Een draaikast anders? Met hendel? Of geen hendel? Mat, glanzend?”

Ze ging verder over wasbakken, of ik een vierkant wasbak, of toch een ronde, wou ik 1 of 2 wasbakken? En de afzuigkap, mocht die vierkant, schuin, groot? Met veel kracht? Weinig kracht? (Ik: doe maar medium).

Het begon mij steeds meer te duizelen. Ik werd steeds stiller en liet LOML maar verder het gesprek voeren. Na 2,5 uur en 5 kopjes koffie was mijn droomkeuken klaar. Op papier!

De verkoopster ging even weg om een kopie van de plattegrond te maken.
“Zo, eindelijk klaar” ,zei ik tegen LOML.
keukenkampioen-nieuwbouw
“Nee hoor, nu kan het onderhandelen over de prijs beginnen” zei LOML.
Ik zuchtte en pakte mijn telefoon.
“Het gaat ietsje langer duren hoor”, zei ik tegen mijn chef.

Posted by on februari 7 2011. Filed under Des on air, Real life. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

20 Comments for “Des is de keukenkampioen”

 1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Deh Haagh, Toogood. Toogood heeft gezegd: Des is de keukenkampioen | Airmagazine http://t.co/7r5RvbA herkenbare column over keuken aanschaf. [...]

 2. Keuken uitzoeken is inderdaad een ramp, we hebben er zeker 2 maanden over gedaan om de juiste opstelling te vinden. Na veel wikken en wegen hebben wij onze keuken ook gekocht bij Keukenkampioen. Ik denk nog steeds dat we uit zijn gekomen op een gunstige prijs (l blijft het veel geld) en uiteindelijk ook tevreden over het resultaat! Vind mijn keuken prachtig!

  • ah! wij hebben onze keuken dus ook bij KK gekocht, en dit is al een goed verhaal erover! Het blijft inderdaad veel geld :(, maar alles voor een goed doel nietwaar;)

 3. Keuken uitzoeken is inderdaad een ramp, we hebben er zeker 2 maanden over gedaan om de juiste opstelling te vinden. Na veel wikken en wegen hebben wij onze keuken ook gekocht bij Keukenkampioen. Ik denk nog steeds dat we uit zijn gekomen op een gunstige prijs (al blijft het veel geld) en uiteindelijk ook tevreden over het resultaat! Vind mijn keuken prachtig!

 4. grijns! ja Barbara, keukens uitkiezen heb je bijna een dagtaak aan. Zoveel keuze en materiaal en prijsverschillen. Vaak gaat het keuken plaatsen sneller. Nu ben ik dan wel weer benieuwd naar jouw keuken.

 5. Ohj.. dat staat mij dus ook ooit te wachten o_0 Ik kijk er nu al naar uit. NOT.
  Pretty picture! :D Lijkt je uiteindelijke keuken daar ook op? ;)

 6. Mick, om je een idee te geven: een witte hoogglans keuken met greige (grijs-beige) composiet blad en RVS greepjes. Het is een keukentje van 2,10 bij 2,70 maar het is ons toch gelukt om net zo lang te puzzelen tot er een vaatwasser, oven, combi-magnetron, inductieplaat en koelkast in pasten. Ik wilde op apparatuur geen concessies doen, haha.

 7. Barbara, zo te horen in je opsomming, wilde je helemaal nergens een concessie doen. Hoogstens dat de Quooker er bij in is geschoten.:-0

 8. haha klopt die hebben we maar niet genomen :-)
  de old skool waterkoker will do

 9. haha mooi artikel.. het is inderdaad een hele opgave om een nieuwe keuken aan te schaffen, eigenlijk zou je eerst even inspiratie op moeten doen op internet, kijken wat je precies wil, dan word het een stukje makkelijker ;)

 10. en je hebt ook nog aparte keukengroepen of krachtstroom in je keuken Barbara?
  aanrechtblad: als je precies weet wat je wilt, wordt de term Kiezen wel erg werkeloos.

 11. hoe ziet dat eruit Des, een koffieapp in de kast?

 12. Barb! zeker ook nog met een wokbrander er boven op?;-) zo een 5 pitter.

 13. ja had voor mijn ouders (nieuwe huis) een rvs oven op poten gekocht. met 5 pits. Ben er nog steeds jaloers op.

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid