|

Lindsey Wixson zegt belangrijke shows af i.v.m. allergie

Lindsey Wixson is een piepjong model dat je misschien kent uit de  campagne van Miu miu. Ze is mooi, getalenteerd en liep afgelopen week de Viktor & Rolf show, waarvoor alle modellen een rood geschilderd gezicht kregen. De rode make up veroorzaakte een allergische reactie bij Lindsey. Zondag 6 maart besloot Lindsey dan ook maar naar huis te gaan. Daarmee loopt ze wel de shows van Alexander McQueen, Chanel, Miu Miu, en Louis Vuitton mis.

Op Twitter zei Lindsey:
RT @Lndsywixson: I’m coming home tomorrow due to an allergic reaction to the make-up from the day before. :(

Ik vroeg visagiste en ervaringsdeskundige Dominique van Inyourface visagie naar haar mening.

Is het  niet overdreven, naar huis gaan omdat je niet tegen make up kan?
Ik snap heel goed dat Lindsey heeft gekozen om naar huis te gaan. De allergie kan zon pijn doen dat je er helemaal ziek van wordt. Ook is het alles behalve fijn als er vervolgens een nieuwe lading makeup op gaat (extra veel om de allergie te verhullen).

Hoe kom je aan een allergische reactie van make up?
De allergische reactie van Lindsey kan van verschillende producten komen. Is er een basis gebruikt voor dat de make-up is aangebracht? Een serum of fixatie kan een allergische reactie veroorzaken of juist tegengaan!

Maar ook het merk van de gebruikte make-up kan een probleem zijn. Het ene merk gebruikt meer parfum, de ander meer kleurstof, de ander meer parabenen etc. Je komt hier meestal pas achter na meermalig gebruik. Soms leg je de link helemaal niet bij je make-up.

Moet Lindsey nu stoppen met haar modellenwerk? Wat zou jij haar aanraden?
Ik raad een model met een allergie aan om van te voren door te geven dat ze een allergie heeft. Ook verstandig is het dat een allergische model haar eigen foundation mee heeft. Deze is dan wel aangeschaft samen met een visagist. Het liefst ook in Verschillende soorten (voor tv, film, foto en catwalk heb je hele andere foundations nodig).

Een interview met Dominique van Inyourface visagie kan je lezen in Airmagazine Topjob .

Posted by on maart 8 2011. Filed under Fashion/Beauty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Lindsey Wixson zegt belangrijke shows af i.v.m. allergie”

  1. Bekend probleem. Niet dat ik een model ben, maar ik ben ook zo allergisch voor van alles. Dagelijks mee te maken helaas. Wel naar als je een model bent en dit hebt.

  2. Ja ik ook.Vervelend hè.Gelukkig zijn er steeds meer parfumvrije producten op de markt!

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid